Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΓΙΑ "ΟΡΔΕΣ" ΡΩΣΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ


 Αμερικανοί: Υπερβολικά υψηλή η εκτίμηση.. Δεν έχουν οι ώσοι χρεία αυτού του μεγέθους δύναμης για να σας καταλάβουν..



Φωτογραφία: ReutersΓια περίπου 100.000 Ρώσους στρατιώτες στη μεθόριο της Ουκρανίας με τη Ρωσία κάνει λόγο το Κίεβο ανεβάζοντας κατά πολύ τον αριθμό που είχαν εκτιμήσει χώρες της Δύσης.
 
"Τα ρωσικά στρατεύματα δεν βρίσκονται μόνον στην Κριμαία, έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος όλης της μεθορίου. Βρίσκονται στον Βορρά, στην Ανατολή, στον Νότο", ανέφερε ο Αντρέι Παρούμπι κατά τη διάρκεια παρέμβασής του μέσω Ίντερνετ από το Κίεβο στο Ατλαντικό Συμβούλιο, έναν κύκλο συζήτησης στην Ουάσινγκτον.


"Κάθε μέρα, κάθε νύχτα, αναμένουμε μια τεράστια επίθεση στο έδαφος της ηπειρωτικής Ουκρανίας και προετοιμαζόμαστε", πρόσθεσε ο επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, πρόκειται για περισσότερους από 20.000 Ρώσους στρατιώτες με εξοπλισμό και μονάδες που χρειάζονται για μια στρατιωτική επιχείρηση, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα κατά μήκος της ρωσοουκρανικής μεθορίου. Η Ρωσία ωστόσο διέψευσε την Κυριακή ότι συγκεντρώνει στρατεύματα στη μεθόριο.

Την ίδια ώρα ένας Αμερικανός αξιωματούχος της Άμυνας φάνηκε επιφυλακτικός σήμερα όσον αφορά τον αριθμό αυτόν τον οποίο ανέφερε ο Παρούμπι. "Φαίνεται υπερβολικά υψηλός", σημείωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ωστόσο ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ δήλωσε χθες ότι η Μόσχα συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατιώτες στην ουκρανική μεθόριο. "Η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζουν να ενισχύουν τα στρατεύματά τους", σημείωσε ο Χέιγκελ, τον οποίο ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Σόιγκου διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ρώσοι στρατιώτες δεν θα διασχίσουν την μεθόριο και ότι πρόκειται απλώς για στρατιωτικά γυμνάσια της Άνοιξης.
Κυρώσεις
Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει νέες διεθνείς κυρώσεις αν δεν υποχωρήσει στο θέμα της Ουκρανίας, προειδοποίησε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
«Οι κυρώσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται, αν η Ρωσία δεν αλλάξει πορεία», δήλωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.
«Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα περάσει το κατώφλι της διπλωματίας», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Εξάλλου ο Ομπάμα χαιρέτισε τη μεγάλη οικονομική βοήθεια που θα προσφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουκρανία, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα «μεγάλο βήμα προς τα εμπρός» και «ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο κόσμος είναι ενωμένος με την Ουκρανία».
Αυτή «η σημαντική βοήθεια θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της οικονομίας και θα απαντήσει μακροπρόθεσμα στις ανάγκες των Ουκρανών, διότι προσφέρει την προοπτική μας πραγματικής ανάπτυξης», εκτίμησε.

Στο μεταξύ η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα η απειλή για την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας να αρκέσει για να πείσει τη Μόσχα να αποφύγει μια κλιμάκωση στην Ουκρανία, όμως υπογράμμισε ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να κάνει το βήμα αυτό, αν κριθεί αναγκαίο.

Η Μέρκελ έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ ρωτήθηκε αν οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να αντέξουν «το άλγος» που θα σημάνουν οι ενδεχόμενες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

«Ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε εκεί», απάντησε, ενώ πρόσθεσε: «Η Ρωσία χρειάζεται συνάλλαγμα και εμπόριο (…) Γι’ αυτό το λόγο η Ρωσία έχει πολλά να χάνει και επίσης γι’ αυτό είμαι μάλλον ήρεμη».
Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αναθεωρήσει τη μακροπρόθεσμη ενεργειακή πολιτική της, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο. «Θα υπάρξει μια νέα θεώρηση της ενεργειακής πολιτικής στο σύνολό της», δεσμεύθηκε η Μέρκελ, ενώ αναγνώρισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται πολύ από τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: