Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ


Η ασφυξία στην Υγεία φέρει την υπογραφή και υποψηφίων δημάρχων


Θέλουν νοσοκομεία και δήμους - επιχειρήσεις


Να σταθούν απέναντι και στις τρεις κάλπες, των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, με ενιαίο κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους, κάλεσε τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, με περιοδεία που πραγματοποίησε χτες το πρωί.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, ο Νίκος Σοφιανός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το κλείσιμο πέντε νοσοκομείων της Αθήνας, μαζί με την εκρηκτική κατάσταση στα υπόλοιπα που λειτουργούν, φέρει την υπογραφή των δύο βουλευτών της ΝΔ που είναι υποψήφιοι δήμαρχοι και του δημάρχου της συγκυβέρνησης κ. Καμίνη. Οι αερολογίες για την Αθήνα, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, αντίθετα αναδεικνύεται η ανάγκη για την καταδίκη της πολιτικής τους».

 
Θέλουν νοσοκομεία και δήμους - επιχειρήσεις

Συζητώντας με νοσηλευτές, γιατρούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, ο Ν. Σοφιανός υπενθύμισε πως τα τελευταία χρόνια η αντιλαϊκή πολιτική «κόστισε» στα λαϊκά στρώματα της Αθήνας πέντε νοσοκομεία και δεκάδες δημόσιες δομές Υγείας. Στην κατάργηση αυτών προστίθεται η έλλειψη δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το πρόσφατο κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ. Ολα τα παραπάνω μαζί έχουν ως αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά που απευθύνονται στα νοσοκομεία, ανάμεσα σε αυτά και στο «Λαϊκό».

Υπεύθυνος για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, σημείωσε ο Ν. Σοφιανός, δεν είναι μόνο ένας υπουργός αλλά η συνολική πολιτική που εφαρμόστηκε από διαφορετικούς υπουργούς και κυβερνήσεις, από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες τους.

Υπογράμμισε πως το μοντέλο του νοσοκομείου - επιχείρησης έχει επιπτώσεις τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ασθενείς, ενώ αντίστοιχη είναι η πείρα από την προώθηση του Δήμου - επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποίησε πως η δουλειά μέσα από τα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης, μέσα από τα «πεντάμηνα», που έχουν ήδη γενικευθεί στο Δήμο της Αθήνας, θα εμφανιστούν και στα νοσοκομεία. Παράλληλα, οι εργολάβοι που ήδη δραστηριοποιούνται σε μια σειρά υπηρεσίες, όπως στην καθαριότητα με μισθούς ψίχουλα και ωράρια λάστιχο, ετοιμάζονται να επεκταθούν και σε άλλες λειτουργίες του νοσοκομείου. Οπως σημείωσαν, μάλιστα, ορισμένοι εργαζόμενοι, σειρά φαίνεται πως έχουν το λογιστήριο και τα εργαστήρια.

Στην επισήμανση εργαζομένων πως έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες, ο Ν. Σοφιανός απάντησε πως η διαίσθηση του κόσμου που αγωνιά και φοβάται για χειρότερα είναι σωστή. Πρόσθεσε όμως πως ο λαός δεν είναι χαμένος, πως πρέπει να σπάσει η ηττοπάθεια και να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση, η εμπιστοσύνη στη δύναμη της οργάνωσης και του αγώνα. Να κάνει στροφή ο λαός στη σκέψη του και να στείλει μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και με την ψήφο του ΚΚΕ στις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: