Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΗ ΜΗΝΗ ΤΗΣ ΧΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Κουκουλόπουλος: Αναρωτιέμαι το άλλο έχουμε να ακούσουμε όταν το Καραγκιόζης έγινε έπαινος, ο ναζιστικός χαιρετισμός τιμή για την αρχαία Ελλάδα και ο Κασιδιάρης συνταγματολόγος




Σκηνές «απείρου κάλλους» διαδραματίστηκαν για ακόμη μια φορά στη Βουλή.  Αφορμή για να… ανάψουν τα αίματα ήταν η δήλωση  του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση.

Συγκεκριμένα,  ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ , μιλώντας για την τροπολογία που απαγορεύει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες, κατηγόρησε την κυβέρνηση  «κλείνει το μάτι προς την άκρα Δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής» και ότι πρόκειται για «μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα»



«Το είπε και ο κ. Βούτσης ότι υπάρχει μεθόδευση εναντίον της Χρυσής Αυγής» είπε παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής της ΧΑ, Μιχάλης Αρβανίτης

Και πρόσθεσε: «Μολονότι πιστεύουν ότι έχουν δύναμη, προστάτες, δεν θα ξεφύγουν από τα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματος»

Όταν κάποιοι βουλευτές αντέδρασαν, από τα έδρανα της ΧΑ ακούστηκε κάποιος να λέει «άντε ρε Καραγκιόζη», απευθυνόμενος σε βουλευτές άλλων κομμάτων και για αρκετά λεπτά επικράτησε οχλαγωγία στην αίθουσα. 

«Προσβάλλετε και εμάς και εσάς. Δεν το καταλαβαίνετε ότι εκπίπτεται κι άλλο ο όποιος σεβασμός μπορεί να έχουμε σε ορισμένα πρόσωπα…» αντέδρασε η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο κ. Αρβανίτης αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Δεν είμαστε παιδάκια. Να λήξει κάποια στιγμή αυτό το θέμα. Σήμερα φώναζε κάποιος για καραγκιόζηδες, τι περιμένουμε; Κάποιος να βιαιοπραγήσει ή να κρατήσει μαχαίρι;» σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης.

Επιχειρώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο βουλευτής της ΧΑ Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, απάντησε ότι ο καραγκιόζης είναι ένας φτωχός, λαϊκός ήρωας και δεν είναι προσβλητικός χαρακτηρισμός.

«Αναρωτιέμαι το άλλο έχουμε να ακούσουμε όταν το Καραγκιόζης έγινε έπαινος, ο ναζιστικός χαιρετισμός τιμή για την αρχαία Ελλάδα και ο Κασιδιάρης συνταγματολόγος από το βήμα της Βουλής» σχολίασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: