Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ "ΕΠΙΘΕΝΤΕΣ" ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ


 ΣΥΡΙΖΑ: 'Αθλια η επίθεση κατά των φοιτητών.. Επιχείρηση απόκρυψης της αλήθειας για το Φαρμακονήσι..



Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 46 προσαχθέντες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία μπροστά στο υπ. Ναυτιλίας με αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Ένας από τους προσαχθέντες τελικά συνελήφθη με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.
Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για επίθεση εναντίον των φοιτητών και φοιτητριών και προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για το Φαρμακονήσι:



«Καταγγέλλουμε τη σημερινή άθλια επίθεση εναντίον των φοιτητών και φοιτητριών, αλλά και κάθε προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για το Φαρμακονήσι από την κυβέρνηση και από τα ΜΜΕ που την στηρίζουν. Απέναντι στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης εμείς προετοιμάζουμε την «έφοδο στον ουρανό» για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των πολιτικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Το δίκιο είναι με το μέρος μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε την εισβολή στο γραφείο του, ακραία πράξη εκφοβισμού.

«Η βίαιη εισβολή, οι φθορές και η υβριστική συνθηματολογία των στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο πολιτικό μου γραφείο σήμερα, δεν συνιστούν πολιτική πράξη. Αποτελούν ακραίες πράξεις εκφοβισμού και στοχοποίησης που δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία, για αυτό και πρέπει να καταδικάζονται από τα κόμματα που την υπηρετούν» δήλωσε.

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή οξύτατες καταγγελίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονή και Ζ. Κωνσταντοπούλου για αστυνομική βία. 

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν χωρίς να έχουν συντελεστεί παράνομες πράξεις», απάντησε στις καταγγελίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

«Κανείς δεν επιχαίρει για το θλιβερό γεγονός στο Φαρμακονήσι. Να γνωρίζετε ότι τις ευαισθησίες τις έχουν όλοι εδώ. Δεν μπορείτε να καπηλεύεστε και να βγάζετε και πορίσματα και να μιλάτε για δολοφονίες. Αυτό είναι το κράτος δικαίου το οποίο επαγγέλεστε;», είπε ο Χ. Αθανασίου και πρόσθεσε: «Πώς ξέρετε αν έγινε κάποια πράξη βίας στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη; Δεν μπορείτε να το ξέρετε. Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» πρόσθεσε.




 

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 11:00, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, μια αντιπροσωπεία από τους περίπου 60 συγκεντρωμένους φοιτητές μπήκε στο κτίριο και κινήθηκε προς τον 7ο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού.

Φτάνοντας στην είσοδο του γραφείου, οι υπάλληλοι προσπάθησαν να τους συγκρατήσουν διότι οι φοιτητές ήθελαν να μπουν στο γραφείο και να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για το Φαρμακονήσι.

Τελικά δεν τα κατάφεραν και παρέμειναν έξω από το κτήριο μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές οι οποίοι απομακρύνθηκαν και 45 εξ’ αυτών προσήχθησαν από άνδρες της αστυνομίας στην ΓΑΔΑ.


χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Μέλη της φοιτητικής νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν μετά τις προσαγωγές συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ. 




Καταγγέλλοντας το περιστατικό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "η κυβέρνηση το μόνο που έχει να δώσει είναι η καταστολή". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: