Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ


 Πως θα λέγαμε στα ελληνικά ότι αντί να σιωπούν ζητουν και τα ρέστα; Ε, αυτό..




Εξηγήσεις για τη «συγγνώμη» που ζήτησε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαντιάς κατά την ενημέρωση βουλευτών στη Βουλή αναφορικά με τον πνιγμό εννέα παιδιών και τριών γυναικών στο Φαρμακονήσι ζητά η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών του ΛΣ (ΠΕΑΛΣ).

Στη σχετική ανακοίνωση οι αξιωματικοί του Λιμενικού εκφράζουν «έκπληξη γιατί είδαμε τον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να ζητάει συγγνώμη από τον Υπουργό και την Κυβέρνηση για την “κατάσταση” που, όπως δήλωσε, το Λιμενικό Σώμα τους έφερε», «απορία» γιατί «δεν αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η “κατάσταση” στην οποία αναφέρεστε, και «προβληματισμό για την σκοπιμότητα αυτής της δήλωσης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:



«Κύριε Αρχηγέ,

Σας μεταφέρουμε την έκπληξη, την απορία και τον προβληματισμό που διακατέχει τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την στιγμή που έλαβαν γνώση των χθεσινών δηλώσεων σας ενώπιον της  Επιτροπής της Βουλής, αναφορικά με το περιστατικό του Φαρμακονησίου.

Έκπληξη γιατί είδαμε τον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να ζητάει συγγνώμη από τον Υπουργό και την Κυβέρνηση για την «κατάσταση» που, όπως δήλωσε, το Λιμενικό Σώμα τους έφερε.

Απορία γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η «κατάσταση» στην οποία αναφέρεστε.

Προβληματισμό για την σκοπιμότητα αυτής της δήλωσης.

Θα αντιλαμβανόμασταν την ανάγκη του Αρχηγού να εκφράσει την οδύνη του συνόλου των στελεχών για την απώλεια συνανθρώπων μας και την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων, δεν αντιλαμβανόμαστε όμως τους λόγους της συγνώμης «μας» και ζητούμε να δοθούν διευκρινήσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: