Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΣΙΤΙΣΗ


 Ο κίνδυνος του αναλφαβητισμού ξανά προ των πυλών εξ αιτίας της ανέχειας..



Διαμαρτυρία ενάντια στη διαθεσιμότητα με συλλαλητήρια και πορείες έχει προγραματήσει η ΟΛΜΕ, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.Η συγκέντρωση και η πορεία στην Αθήνα θα ξεκινήσει από την Πλατεία Κλαυθμώνος στη μια το μεσημέρι, ενώ εκτός από τους καθηγητές θα συμμετέχουν σε αυτή εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και άλλοι υπάλληλοι του δημοσίου που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


 Εν τω μεταξύ ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, ζητώντας να δεσμευτούν ότι κανένα παιδί δε θα μένει νηστικό, κανένα δε θα μένει σπίτι του, επειδή δεν μπορεί να πληρώσει ούτε το εισιτήριο μέχρι το σχολείο ή επειδή δεν υπάρχει τρόπος μεταφοράς του, ότι - ανεξάρτητα από την ασφαλιστική κατάσταση των γονιών τους - όλοι οι μαθητές θα έχουν πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Απαντήσεις για τα ζητήματα της μεταφοράς και της σίτισης των μαθητών ζήτησε αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και γονιών από το υπουργείο Εσωτερικών. Σε μια προσπάθεια να υποβαθμιστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα, αντί για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, την αντιπροσωπεία συνάντησαν υπηρεσιακοί παράγοντες που - ούτε λίγο ούτε πολύ - δήλωναν άγνοια για το υπαρκτό πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών και μετέθεσαν στις Περιφέρειες την ευθύνη για τα ζητήματα της μεταφοράς μαθητών.
Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την υφυπουργό, Ζ. Μακρή. Η δεύτερη τούς δήλωσε ότι έχει δοθεί εντολή από την ηγεσία του υπουργείου να υπάρχει κάλυψη για όλα τα παιδιά και ζητούσε να μάθει συγκεκριμένες περιπτώσεις παιδιών που δεν έχουν κάλυψη. Σαν να αγνοούσε ότι πρόκειται για την πραγματικότητα που ζουν πολλές λαϊκές οικογένειες, οι οποίες μετά το τέλος της νοσηλείας του παιδιού τους καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, που συνωστίζονται στα γραφεία διαφόρων ΜΚΟ για εξετάσεις και φάρμακα, που δεν κάνουν ούτε βασικά εμβόλια στα παιδιά επειδή απαιτείται να πληρώσουν επίσκεψη σε παιδίατρο.
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα...
Αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας έκανε χτες η Ενωση Γονέων και οι Σύλλογοι Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας στο Δημαρχείο της πόλης με τη συμμετοχή μαθητών. Σε συνάντησή τους με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, γονείς και μαθητές έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων. Οπως προέκυψε, ένα μικρό κομμάτι έχει ελεγχθεί μετά το 1999 και οι γονείς ζήτησαν να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των ελέγχων και την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών.Στη Θεσσαλονίκη, καθηγητές, γονείς και μαθητές, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκπρόσωποι των Α', Β' και Γ' ΕΛΜΕ, της Ενωσης Γονέων Δήμου Χορτιάτη - Πυλαίας, των μαθητών, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και της Δημοκρατικής Ενότητας Γονέων, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο και απαίτησαν «δωρεάν περίθαλψη - σίτιση - μεταφορές για κάθε μαθητή».
Κινητοποίηση στην έδρα της Αντιπεριφέρειας έκανε χτες η ΕΛΜΕ Ζακύνθου. Ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε καταγραφή των υποσιτιζόμενων παιδιών ανώνυμα, προκειμένου η Αντιπεριφέρεια να εξασφαλίσει σε αυτά ένα γεύμα καθημερινά και ότι θα ζητήσει από ιδιώτες γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.
Με αντίστοιχα αιτήματα, συγκέντρωση και πορεία έγινε χτες το πρωί στη Βέροια μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: