Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΓΔΟΝΤΑΤΡΙΑΧΡΟΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

 

Διπλοπληρώνονταν και τριπλοπληρώνονταν ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός..

 

Στο εξαιρετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας που υπογράφει η συνάδελφος Αντωνία Ξυνού, τονίζεται πως το όνομα του Παν.Ευσταθίου δεν ακούστηκε για πρώτη φορά από τα χείλη του Αντώνη Κάντα. Ο 83χρονος νομικός έχει ήδη κατονομαστεί από τον επίσης κατηγορούμενο Αλέξανδρο Αβατάγγελο για την εμπλοκή του στην προμήθεια των υποβρυχίων.

 Ο Π. Ευσταθίου, που αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, «γλίτωσε», σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σύλληψης λόγω της ηλικίας του και της πρόθεσής του να μιλήσει στη Δικαιοσύνη. 


Εμφανίζεται ως ένας από τους μεσάζοντες για τα εξοπλιστικά προγράμματα της γερμανικής εταιρείας STN Atlas, όπως έχει ήδη αναφέρει ο επιχειρηματίας Αβατάγγελος, που αμέσως μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση, ύψους 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους. 

Ο τελευταίος έχει υποστηρίξει πως ο δικηγόρος διετέλεσε εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία το 2004 εξαγοράστηκε από την HDW Thyssen Group, που ανέλαβε την προμήθεια των υποβρυχίων. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο Ευσταθίου ήταν εκπρόσωπος της STN Atlas Electronic, η οποία πάντοτε χορηγούσε τα ηλεκτρονικά συστήματα στην HDW, γι' αυτό το 2004 έγινε η αγορά της Atlas από τη μητρική της HDW Thyssen Group. Η STN Atlas συμμετείχε και στα αντισταθμιστικά ωφελήματα των υποβρυχίων. 

Γνωρίζω ότι η Atlas ξαναπρόσφερε ηλεκτρονικό υλικό, υπό τη μορφή αντισταθμιστικών ωφελημάτων, το οποίο όμως είχε υπολογιστεί και στο αρχικό κόστος του υλικού. Σίγουρα π.χ. έχουν διπλοπληρωθεί τα αντίμετρα, αλλά και τα sonar επίθεσης και άμυνας. 

Εκείνο που ξέρω είναι ότι εξέδιδε ή έβρισκε τιμολόγια από άλλες εταιρείες, που αφορούσαν αντισταθμιστικά ωφελήματα ή υπηρεσίες που δεν είχαν εκτελεστεί στα πλαίσια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων αυτών, ώστε τα χρήματα των παραστατικών αυτών να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς...». Ο ηλικιωμένος δικηγόρος έχει κεντρίσει, όμως, και το ενδιαφέρον των γερμανικών δικαστικών αρχών, που με τη συνδρομή των αντίστοιχων ελληνικών έχουν κάνει έφοδο στα γραφεία του στο Κολωνάκι κατάσχοντας μέρος του αρχείου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: