Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


 Παράσταση ή θυμός;




Ξύπνησα πανικόβλητος μέσα στ’ άγρια χαράματα από τον επίμονο ήχο της τηλεφωνικής μου συσκευής που έμοιαζε με κλήση συναγερμού.. Ένας συνάδελφος ήταν ο οποίος με μέμφθηκε γιατί κατάκοπος ως ήμουν είχα πέσει σε λήθαργο και δεν άκουσα τους πυροβολισμούς μια ανάσα από το σπίτι μου με τις σφαίρες να πέφτουν σαν το χαλάζι.. 

«Βγες Ευγένιε και δες τι συμβαίνει μου είπε επιτακτικά, προσθέτοντας σκωπτικά πως έτσι όπως κοιμάμαι κάποια ημέρα θα με σηκώσουν μαζί με το κρεβάτι!!» 


Πετάχθηκα έξω ενώ την ίδια στιγμή φωτίζονταν ένα ένα τα παραθυρόφυλλα της γειτονιάς σημάδι γενικής και άγριας αφύπνισης… Βεβαίως το γεγονός είχε ολοκληρωθεί αλλά εγώ αν και στον απόηχό του οδηγήθηκα από τον συνδυασμό ενστίκτου και λογικής στο σωστό σημείο. Στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Δεν επρόκειτο περί της μήτρας του κακού- αυτή βρίσκεται στα τοκογλυφικά ιερατεία του Βερολίνου και των Βρυξελλών- αλλά στην επί της χώρας μας εκπροσώπησή της. 

Αφού διαβολόστειλα τον εαυτό μου για την επιλογή της γειτνίασης με σεσημασμένους πολιτικούς νονούς επιχείρησα να πλησιάσω, κάτι που ωστόσο στάθηκε αδύνατον γιατί ο χώρος είχε ήδη αποκλειστεί. Μπορώ όμως από τις πρώτες πληροφορίες που περισυνέλεξα αλλά και που δια των αισθήσεων κυρίως της όρασης εισέπραξα να σας διαβεβαιώσω, ότι η περίφραξη του σπιτιού είχε στην κυριολεξία γαζωθεί. 

Η επίθεση –παράσταση που σημειώθηκε περίπου στις τρεις και μισή τα ξημερώματα συνοδευόταν από τα εφφέ τουλάχιστον πενήντα πυροβολισμών από καλάζνικωφ, το περιεχόμενο των οποίων – οι σφαίρες - είχαν καρφωθεί στην αυλόπορτα και ήδη περισυλλέγονταν από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής προκειμένου να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. 

Το ότι επρόκειτο περί παράστασης δεν τίθεται σε καμιά αμφισβήτηση δεδομένου πως η απόσταση της μεταλλικής αυλόπορτας από το κυρίως σπίτι απέχει τουλάχιστον πενήντα μέτρα.. Κατά συνέπεια ουδείς κινδύνευσε από αυτές, πλην ίσως του φρουρού ο οποίος μίλησε για τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας που εξαφανίστηκαν στιγμιαία στα γύρω στενά με μηχανές. 

Φυσικά και ενημερώθηκε αυτομάτως ο πρωθυπουργός από τον ίδιο τον υπουργό ΠΡΟΠΟ Νίκο Δένδια, αλλά θέλω να πιστεύω πως ουδείς εκ των δύο εξεπλάγη εκτός και αν πρόκειται περί ηλιθίων. 

Το Χαλάνδρι και ιδία επί της Εθνικής Αντιστάσεως όπου διαμένει ο Γερμανός πρέσβης παρέχει μια ποικιλία στόχων κυρίαρχος των οποίων είναι η οικία του, η οποία άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που πλήττεται. 

Όμως είναι ασφαλώς η πρώτη φορά που αποτυπώνεται αυτός ο επιθετικός «πλούτος» ο οποίος διήρκησε περισσότερα των τριών λεπτών με τον φρουρό να μην απαντά στους πυροβολισμούς. Κάτι που παραπέμπει ή σε πηγαίο θυμό ή σε θεατρική οργή.. 

Όπως και να έχει σε συνδυασμό με όσα εσχάτως τόσο σε ποινικού περιεχομένου επιθέσεις όσο και σε πολιτικού, έχουν συμβεί, τα όπλα πλέον επί της χώρας τείνουν να υποκαταστήσουν τα οχήματα σε κυκλοφορία με μόνη διαφορά πως δεν διαθέτουν πινακίδες για να φορολογηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: