Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΣΩΡΗΔΟΝ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕ Ο ΚΑΝΤΑΣ ΑΛΛΑ:


 Οι μίζες ζουν και βασιλεύουν σαν τον Μεγαλέξανδρο γιατί είναι σύμφυτες του καθεστώτος



 Όλη η ουσία (και η συνουσία)  σε μια φράση του Τομπούλογλου: "Μαλάκας είμαι εγώ που θα μοιράσω 200000 ευρώ δίχως να βάλω στη τσέπη μου ούτε ένα;"



Εντάλματα σύλληψης σε βάρος προσώπων που κατονόμασε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας εξέδωσε χτες ο ανακριτής Διαφθοράς Γ. Μάλλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεργασία με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Ράικου ζητείται η σύλληψη τουλάχιστον δυο εμπλεκομένων στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών που ομολόγησε ότι έλαβε για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ ο Α.Κάντας.

Παράλληλα, χτες, συνελήφθη ο 78χρονος Δημ. Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής «WEGMANN», που κατηγορείται για ενεργητική και παθητική δωροδοκία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και άλλα αδικήματα. 


Η εμπλοκή του Δ. Παπαχρήστου αφορά την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων «PZH2000» και λοιπού περιφερειακού υλικού για την οποία υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας Α.Τσοχατζόπουλου σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας «KRAUUS - MAFFEI WEGMANN» έναντι 195.709.774 ευρώ. Για την υπόθεση ήδη είχαν ανοιχτεί τραπεζικοί λογαριασμοί και είχαν επιβεβαιωθεί οι μίζες πριν την απολογία του Α. Κάντα.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση και για την υπόθεση προμήθειας 54 συστημάτων «K/B STINGER» επί οχήματος και του αναγκαίου εξοπλισμού και ανταλλακτικών αρχικής υποστήριξης, για την οποία υπεγράφη στις 3/8/2000 επίσης επί υπουργίας Α.Τσοχατζόπουλου σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας «STN ATLAS ELEKTRONIK» έναντι 142.731.079 ευρώ.

Και οι δυο υποθέσεις περνούν στους ειδικούς ανακριτές, καθώς μετά από εντολή της εισαγγελέως για θέματα διαφθοράς Ελ. Ράικου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ενεργητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Α. Κάντας μίλησε για σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα και κατονόμασε τους μεσάζοντες των εταιρειών οπλικών συστημάτων που τον δωροδόκησαν. Περιέγραψε, επιπρόσθετα, τη διαδρομή του «μαύρου χρήματος» που εισέπραξε μέσω ενός πλέγματος τραπεζικών λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες, καθώς και μίζες που πήρε σε μετρητά, με βαλίτσες και σακβουαγιάζ στα γραφεία των εμπλεκομένων και αλλού. 

Μεταξύ των όσων κατονόμασε και βγήκαν στη δημοσιότητα, είναι Ελβετοί τραπεζίτες, δικηγόρος που έφτιαξε το πλέγμα των «οφ σορ», εκπρόσωπος της κατασκευάστριας των «Kornet» εταιρείας «ΚΒΡ», ένας πρόεδρος σε κρατική πολεμική βιομηχανία, ένας υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας «ROSOVOORUZEHNIA», ένας απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας εκπρόσωπος της «EMBRAER», ένας σύμβουλος της «Ericsson», άτομο που τον δωροδόκησε για τους «EXOCET» του Πολεμικού Ναυτικού, τον ιδιοκτήτη της «AXON» και εκπρόσωπο κατασκευαστριών εταιρειών. Μάλιστα ο τελευταίος αντέδρασε και διαψεύδει ότι υπήρξε συνάντηση μαζί του.

Τέλος, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευτεί, αναταραχή προκάλεσαν οι αποκαλύψεις Α. Κάντα και σε ξένες εταιρείες οπλικών συστημάτων και κυρίως σε γερμανικές εταιρείες, που εδώ και καιρό προσπαθούν, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, να αποτινάξουν από πάνω τους την κατηγορία ότι προωθούν τα συστήματά τους με μίζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: