Όμηρος ο λαός ανά χείρας ανθρωπογενών (τοκογλύφοι) και φυσικών καταστροφών..
Αλλα δύο θύματα μετρά η πολιτική που στερεί την
κάλυψη βασικών αναγκών από τις λαϊκές οικογένειες, όπως η θέρμανση, το
ρεύμα, τα αντιπλημμυρικά.
Το πρώτο θύμα μια 13χρονη που έχασε τη ζωή της στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης εξαιτίας αναθυμιάσεων από μαγκάλι που χρησιμοποίησαν στο σπίτι για να ζεσταθούν και στην οποία αναφερθήκαμε εκτεταμμένα σε προηγούμενη ανάρτηση. Να σημειώσουμε επικουρικά πως η μητέρα της ... συνελήφθη (!) ναι συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά ευτυχώς κάποιος εχέφρων εισαγγελέας την άφησε ελεύθερη επειδή επρόκειτο για θάνατο στενού συγγενικού προσώπου που προκάλεσε «ψυχική οδύνη».. Στην πραγματικότητα την άφησε ελεύθερη γιατί η σύλληψή της εξόργιζε έναντι των πραγματικών ηθικών αυτουργών που εξέθεσαν και εκθέτουν έναν λαό σε κίνδυνο.. αλλά προφανώς δεν διαθέτουν σταθερές διευθύνσεις για να συλληφθούν..
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει ότι η πολιτική της κυβέρνησης στερεί συνολικά από το λαό και τα παιδιά του τα πιο στοιχειώδη, τη θέρμανση, το ρεύμα, τη στέγη και το ψωμί. Καλεί τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης, τους φοιτητές και συνολικά το λαό της Θεσσαλονίκης, να καταδικάσουν την πολιτική που στερεί τη θέρμανση από το λαό και τα παιδιά του, το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Στο Αργος
Το δεύτερο θύμα που απασχόλησε λιγότερο τα ΜΜΕ του αίματος και του σπέρματος, είναι μία 55χρονη γυναίκα, επίσης σερβικής καταγωγής, που έκανε μεροκάματα στο Αργος
και πνίγηκε μέσα στο υπόγειο σπίτι της, στο κέντρο της πόλης, όταν
πλημμύρισε από τη δυνατή νεροποντή, αλλά και την παντελή έλλειψη
αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και υποδομών. Εγκλωβίστηκε στο υπόγειο
διαμέρισμα όπου διέμενε από την απότομη συσσώρευση μεγάλης ποσότητας
νερού. Ολα αυτά λίγες μέρες μετά τους τέσσερις νεκρούς στις πλημμύρες
της Ρόδου.
Συγκεκριμένα, στο Αργος υπερχείλισαν για άλλη μια φορά οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, Ξηριάς και Πάνιτσα, πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα. Οπως καταγγέλλεται, οι χείμαρροι δεν είχαν καθαριστεί αφού δήμος και περιφέρεια δεν διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό για τα μηχανήματα.
Επιπλέον, σε πολλά σημεία του Ξηριά υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές που μειώνουν σημαντικά την κοίτη του, εντοπίζονται ακόμα και μάντρες που εμποδίζουν τη φυσιολογική ροή του νερού. Ετσι, από τη δύναμή του κατέρρευσε και γέφυρα στην περιοχή της Ακοβας. Αρκετοί δρόμοι στο ανατολικό τμήμα της πόλης παρέμειναν για ώρες κλειστοί, έγιναν αντλήσεις υδάτων από δεκάδες σπίτια και απεγκλωβίστηκαν τουλάχιστον 15 άτομα. Προβλήματα αντιμετώπισαν και πολλές περιοχές της επαρχίας Αργους στα ορεινά.
Γενικά, στην Πελοπόννησο σημειώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα. Διακόπηκε η κυκλοφορία σε σημεία όπως το 64ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Πύργου - Μεθώνης στο ύψος του χωριού Τερψιθέα, και στο 116ο χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης. Καθίζηση προκλήθηκε στο δρόμο που οδηγεί στη Νεμέα, περίπου στο 2ο χιλιόμετρο μετά τον κόμβο Νεμέας. Λόγω κατολισθήσεων διεξαγόταν από το ένα ρεύμα η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Τρίπολης - Αργους, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από τον Αχλαδόκαμπο.
Επίσης, στην Αχαΐα έκλεισε λόγω κατολισθήσεων η παλαιά Εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Πλατάνου Αιγιάλειας.
Στο Κιάτο έγιναν 30 αντλήσεις υδάτων, 15 στην Κόρινθο, προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε Σπάρτη, Κυπαρισσία. Στην Ηλεία, λόγω της υπερχείλισης χειμάρρου που διέρχεται περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από την Κοινότητα Κακόβατου, πλημμύρισαν έξι σπίτια και καλλιέργειες. Οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα και στις Κοινότητες Λέπρεου και Ανήλιου.
Μικρότερα προβλήματα σημειώθηκαν και στο οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου