Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ


 Στόχος η κοινωνική συμμαχία...



Πορεία στη Βουλή πραγματοποιούν οι υγειονομικοί, ενώ νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας. Ανάλογη συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη, στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

 Μαχητικό «παρών» δίνουν οι ταξικές δυνάμεις με τις σημαίες του ΠΑΜΕ.
Στην ομιλία του ο Γιώργος Πρέντζας από το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας τόνισε ότι«χτυπάνε όλο τον κλάδο της υγείας. Να καταλάβουμε ότι απέναντι μας έχουμε όλους αυτούς που θα αξιοποιήσουν τις κλειστές δομές για να κάνουν επιχειρήσεις, το φθηνό εργατικό δυναμικό για να αντικαταστήσουν τους μόνιμους εργαζόμενους. Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση ήταν ένα σχέδιο απεμπόλησης της ευθύνης του κράτους. Ο ΕΟΠΥΥ ήταν σχέδιο για να φτάσουμε εδώ, την παράδοση στους επιχειρηματικούς ομίλους».



 
Παράλληλα στηλίτευσε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που δίνουν αυταπάτες περί ανταγωνιστικότητας του συστήματος υγείας και πουλάνε ψεύτικη ενότητα. «Να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί του λαού. Θα' ναι μακρύς ο αγώνας και πρέπει να κοιτάμε που πάμε. Ο στόχος πρέπει να είναι η κοινωνική συμμαχία, να πάρουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο στα χέρια τους. Να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι».

Στο πλευρό των απεργών βρίσκεται ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος μιλώντας στη συγκέντρωση τόνισε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται απέναντι στην πολιτική που συρρικνώνει τη δημόσια υγεία, τα νοσοκομεία, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στερεί από το λαό βασικές υπηρεσίες υγείας».
Όλα αυτά, σημείωσε, είναι αποτελέσματα μιας συγκεκριμένης πολιτικής που έχει χαραχτεί χρόνια στην ΕΕ και με ευλάβεια και διαχρονικά οι προωθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις αξιοποιώντας την καπιταλιστική οικονομική κρίση.

«Απέναντι σε αυτή την πολιτική όλοι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να προτάξουν τα δίκαια αιτήματά τους, την ανάγκη για δημόσιες, δωρεάν παροχές υπηρεσιών υγείας. Μέσα από αυτή την πάλη θα δικαιωθούν τα αιτήματα των εργαζομένων».
Ο αγώνας δεν έχει πέρας τόνισε ο Γιώργος Λαμπρούλης προσθέτοντας την ανάγκη «να συμπαραταχθούν οι υγειονομικοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική να προτάξουμε την πάλη μας, τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας».


Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ έχει αποφασίσει τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) για το Λεκανοπέδιο Αττικής και κάλυψη των απεργιών που θα γίνουν στην επαρχία. Έξω από το υπουργείο Υγείας βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο «Δρομοκαΐτειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: