Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

EΙΝΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΦΑΣΙΖΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Σημειώνει 
ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος 

Όταν κάπου στα τέλη του 1932 κάποιοι σύντροφοι του Στάλιν, ζητούσαν να αναθεωρήσει την πολιτική του ως προς τις κολεκτίβες κυρίως στην Σοβιετική Ουκρανία και το Καζακστάν, αυτός όχι μόνον ηρνείτο, αλλά ανέπτυξε και μια καινοφανή θεωρία για να δικαιολογήσει την λιμοκτονία εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών. Έλεγε: «Η αντίδραση προς τον σοσιαλισμό αυξάνει, όσο η επιτυχία του γιγαντώνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εχθροί του αντιστέκονται απελπισμένα, στο βαθμό που αναλογίζονται πως έφτασε η ώρα της τελικής τους ήττας». 

Αυτό ακριβώς ισχυρίζονται σήμερα στην Ελλάδα, οι νεοφιλελευθεροφασίζοντες που παριστάνουν πως κυβερνούν ακόμη, μια και μπορούν ακόμη να «τραγουδούν» κακόφωνα και αντιαισθητικά στα τηλεοπτικά παράθυρα. Βεβαίως αυτοί στη θέση του «σοσιαλισμού» κατά Στάλιν, τοποθετούν την λέξη «μεταρρυθμίσεις» ισχυριζόμενοι: 


« H αντίδραση προς τις μεταρρυθμίσεις (ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις και ρευστοποιήσεις ενεργητικού) αυξάνει, όσο η επιτυχία του προγράμματος προσαρμογής που εφαρμόζουμε (του success story- Σαμαρά, δηλαδή) γιγαντώνεται! Αυτό συμβαίνει επειδή οι εχθροί του αντιστέκονται απελπισμένα, στο βαθμό που αναλογίζονται πως έφτασε η ώρα της τελικής τους ήττας».

 Μάλιστα, κυρίες και κύριοι! Είναι σταλινικοί οι νεοφιλελευθεροφασίζοντες που παριστάνουν πως κυβερνούν ακόμη στην Ελλάδα, υπό της αιγίδα και επιτροπεία της Τρόικας; Μάλλον όχι, ζαλισμένοι, αστοιχείωτοι καραγκιόζηδες, πολιτικάντηδες είναι, που μιμούμενοι τον σταλινισμό, με γκεμπελική ωστόσο διάλεκτο, επιχειρούν να ορίσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις και την αποτυχία τους να πετύχουν τους στόχους που θέτει ενώπιόν τους η Τρόικα ως σαμποτάζ Συριζαίων, «δημοσίων τεμπέληδων» και «διεφθαρμένων συνδικαλιστών». Η μεγέθυνση μάλιστα των κοινωνικών αντιδράσεων ορίζεται διαστροφικά ως απόδειξη προόδου του προγράμματος προσαρμογής στην ΟΝΕ και επιτυχίας της κυβέρνησης. 

Ιδού, η εσωτερική υποτίμηση φέρνει αποτέλεσμα: ο νεοφιλελευθερισμός σε συνδυασμό με τον κυβερνητικό αυταρχισμό, την δραματική μείωση του εθνικού προϊόντος, την φτώχεια και την απελπισία, καθώς και με την βοήθεια της λογιστικής αλχημείας, όπως και της συνεχιζόμενης μερικής στάσης πληρωμών στο εσωτερικό, θα φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα! Άρα πάμε καλά, κοντεύουμε να φτάσουμε στο τέλος και ας κλείνουμε σπίτια, εκτός από μαγαζιά και ας ρημάζουμε την νέα γενιά και ας δυναμιτίζουμε την δημοκρατία ως ιδέα και πρακτική, μαζί με την εκπαίδευση και την υγεία. «Οι ιδιώτες συμφέρουν περισσότερο από το δημόσιο σύστημα υγείας… Δεν είναι ώρα για φασαρίες, για απεργίες και για διεκδικήσεις. Η χώρα είναι υπό χρεοκοπία. Κανείς δεν καλοπερνάει σήμερα», λέει ο πιο γελοίος εκ των γελοίων, που πλαισιώνουν έναν πρωθυπουργό με ένα και μοναδικό προσόν: δεν ντρέπεται! 

Ένα είναι βέβαιον, πως αν πετύχουν να ξεσηκωθεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός εναντίον τους, θα είναι απόδειξη πως έχουν πετύχει 100%! Τί ακριβώς; Να αποδείξουν πόσο διεφθαρμένος είναι ο ελληνικός λαός και πόσο μπολιασμένος με κακές αριστερές συνήθειες. Αν η νεοφιλελευθεροφασίζουσα «επανάσταση- Σαμαρά» αποτύχει θα έχει αποδειχθεί πως όσα καταμαρτυρούσε διεθνώς για τον ελληνικό λαό ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ακριβή, ενώ «ανακριβής» θα αποδειχτεί τότε η υπόσχεση συμμόρφωσης που έδωσε ο ίδιος για να την επαναλάβει με την τιμή και την υπογραφή του ο κ. Σαμαράς. 

Με δύο λόγια, λοιπόν: η δυστυχία του ελληνικού λαού και η διάλυση των δημόσιων πυλώνων του Κοινωνικού Κράτους είναι απόδειξη ευημερίας του προγράμματος της Τρόικας και αποτελεί επιτυχία της στρατηγικής που υπηρετεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η πιθανή επιτυχία του ελληνικού λαού να ανατρέψει την επιτυχία της κυβέρνησης, θα αποτελούσε την μεγαλύτερη απόδειξη επιτυχίας της νεοφιλελεύθερης ιδέας της, η οποία εάν εφαρμοζόταν δίχως αντιδράσεις θα σήμαινε πως είναι νοθευμένη, ενώ αν συνοδευτεί από μεγάλες αντιδράσεις πως είναι αυθεντική και γνήσια συνταγή εκκαθάρισης του δημοσίου από την σαπίλα των κομμάτων του δικομματισμού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)! Άρα, η αυτοκάθαρση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να περνά μέσα από την επιτυχία του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, που χρηματοδοτείται από τα δάνεια του ελληνικού λαού.

 Πώς το λέμε το τελευταίο, όταν δανείζεται ο λαός για την εφαρμογή, για το κόστος, νεοφιλελεύθερης μεταρρύθμισης; Μεταμοντέρνο φασισμό, φίλε μου, που τόσο πολύ ζήλεψες τον Στάλιν, ξεπερνώντας ακόμη και τον Γκαίμπελς σε προπαγανδιστικό αυτισμό. Ναι, η επιτυχία των νεοφιλελευθεροφασιζόντων, που παριστάνουν πως κυβερνούν - με την πολιτική νομιμοποίηση του εκλογικού νόμου και όχι του ελληνικού λαού πλέον - συνδέεται κατ’ αυτούς με το μέγεθος των αντιδράσεων που προκαλεί η πολιτική τους. Ας τους ικανοποιήσουμε λοιπόν προσφέροντας τους την απόλυτη επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: