Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΥΠ: ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΡΑΒΙΛΑΣ


 Εξέλαβε τους βουλευτές για Αμερικανάκια και παρουσίασε την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ΕΥΠ ως άμμωμον υπηρεσία..


Διέψευσε τις κατηγορίες περί παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Θοδωρής Δραβίλας, ο οποίος μάλιστα διέψευσε και το ότι υπάρχει το περίφημο «βαλιτσάκι» της υπηρεσίας.

Στην ακρόαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διοικητής της ΕΥΠ απαντώντας στην ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη περί παρακολουθήσεων βουλευτών, υποστήριξε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία επί ημερών του, ενώ μάλιστα τόνισε ότι ο εξοπλισμός της ΕΥΠ δεν καταγράφει συνομιλίες αλλά κάνει μία αποτύπωση των κλήσεων και διέψευσε την ύπαρξη της περίφημης «βαλίτσας παρακολουθήσεων » και φέρεται να έκανε λόγο για ένα όχημα, τζιπ, που λειτουργεί ως ραδιογωνιόμετρο και εντοπίζει το σήμα.



Ο διοικητής της ΕΥΠ πάντως, φέρεται να άφησε να εννοηθεί ότι οι συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς προκύπτουν από τους παρόχους σε συνεργασία με τις εκάστοτε εισαγγελικές αρχές που δίνουν εντολή άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.

Η συνεδρίαση της επιτροπής ξεκίνησε με ένταση όταν ο διοικητής της ΕΥΠ προσήλθε στη συνεδρίαση συνοδευόμενος από τρεις συνεργάτες του και όταν οι βουλευτές θέλησαν να πληροφορηθούν την ταυτότητά τους, ο κ. Δραβίλλας αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία τους επικαλούμενος το απόρρητο. Η στάση αυτή εξόργισε τους βουλευτές, προκαλώντας την αντίδραση κυρίως του Απόστολου Κακλαμάνη και της Λιάνας Κανέλλη η οποία μάλιστα μετά από τις εξελίξεις είπε ότι η ίδια δεν δεσμεύεται από το απόρρητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για δύο γυναίκες και έναν άντρα που ήταν υπηρεσιακά στελέχη της ΕΥΠ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: