Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΚΟΚΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

 
Μετά το μαρασμό, εκχώρηση στη  ΜΚΟ "ΝΕΟΝ" του προέδρου του ΣΕΒ Δασκαλόπουλου!!

 
Όπου νάναι οι σύγχρονοι τσιφλικάδες των οικονομικών δουκατων θα απαιτούν από τους νεονύμφους κατά τα πρότυπα του Μπαίκερ από το Μαντούδι Ευβοίας, την παραχώρηση της συζύγου την πρώτη νύχτα του γάμου!!
 
 
 
Φιέστα ετοιμάζουν αύριο, Παρασκευή, η δημοτική αρχή της Αθήνας και η ΜΚΟ «ΝΕΟΝ» του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου, προκειμένου να εξωραΐσουν την εκχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο ενός σημαντικότατου δημόσιου χώρου, του Εθνικού Κήπου.

Την εκχώρηση αποφάσισε η δημοτική πλειοψηφία, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε η ΜΚΟ να διοργανώνει εκεί εκθέσεις σύγχρονης τέχνης φτιασιδώνοντας το προφίλ του προέδρου της και της τάξης του. Σαν αντιστάθμισμα σχεδιάζει βελτιωτικές παρεμβάσεις κηποτεχνίας (αναφύτευση και καλλωπισμός) σε οκτώ σημεία του Κήπου. Σημειωτέον ότι για να καταλήξουν σε αυτήν την απόφαση, που ξεφεύγει πια κι απ' αυτά τα όρια μιας συνηθισμένης χορηγίας, προηγήθηκαν μια σειρά μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής:


Αρχικά, η διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου που ελέγχει τη λειτουργία και διαχείριση του χώρου απέρριψε ομόφωνα την πρόταση του βιομήχανου. Ακολούθησε επιστολή του ίδιου του δήμαρχου, Γ. Καμίνη, στα μέλη της επιτροπής για να τα ...μεταπείσει. Στη συνέχεια η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία ο χώρος να παραχωρηθεί μόνο μία φορά, ακολούθησαν νέες «συζητήσεις» κι «επαφές» οπότε η επιτροπή εισηγήθηκε, πάλι κατά πλειοψηφία, ο χώρος να παραδίδεται στο βιομήχανο «περιοδικά». Ακολούθησε η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε αύριο η δημοτική αρχή Καμίνη και η ΜΚΟ Δασκαλόπουλου, σε αγαστή συνεργασία, παρουσιάζουν το σχετικό πρόγραμμα της ΜΚΟ «Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο».

Την παραχώρηση στη ΜΚΟ του βιομήχανου καταψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την προσπάθεια συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου, με τις πλάτες της δημοτικής αρχής, να βάλει χέρι και σε αυτό το δημόσιο χώρο της πρωτεύουσας. Μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι ο χώρος (ως τμήμα της Διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου) κρατιέται σε λειτουργία, ως βασικός χώρος πρασίνου και αναψυχής για το λαό της Αθήνας, με τις άοκνες προσπάθειες ελάχιστων εργαζομένων. Υπογράμμισαν ότι ο χώρος παραχωρείται στον επιχειρηματία, αφού πρώτα οδηγήθηκε σε υποβάθμιση μέσα από συνειδητές επιλογές της δημοτικής πλειοψηφίας.
Επισήμαναν την ανάγκη ο χώρος, με την κινητοποίηση του λαού και των εργαζομένων, να προστατευτεί από τα νύχια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Με ευθύνη του δήμου να προστατευτεί και να αναβαθμιστεί, ώστε να αποτελέσει τόπο ψυχαγωγίας κι αναψυχής για τα πλατιά λαϊκά στρώματα της πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: