Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ:ΗΡΩΪΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


Με την συμπαράσταση συναδέλφων τους και λαού από τους νομούς που διέρχονται..



Ηρωϊκή πεζοπορία αντίστασης από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα πρόκειται να πραγματοποιήσουν σχολικοί φύλακες από τη Βόρεια Ελλάδα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή χάνουν τη δουλειά τους στο πλαίσιο της «διαθεσιμότητας». 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των σχολικών φυλάκων του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ήρθαν σε επικοινωνία με συναδέλφους τους από άλλες περιοχές και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το δύσκολο εγχείρημα. Όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Βίκυ Νάκου, οι διαμαρτυρόμενοι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες θα ξεκινήσουν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 7.00, από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και αναμένεται να φτάσουν στην πρωτεύουσα στο τέλος Οκτωβρίου.


 Στη διαδρομή θα προστίθενται στους πεζοπόρους και άλλοι συνάδελφοί τους από τους νομούς που θα διέρχονται. 

Οι πεζοπόροι- αγωνιστές θα περπατούν οκτώ ώρες την ημέρα (κατά πάσα πιθανότητα τέσσερις το πρωί και άλλες τέσσερις το απόγευμα) και θα διαμένουν σε σκηνές ή σε κάποια καταλύματα που ενδεχομένως να τους παραχωρηθούν στη διαδρομή. Θα τους ακολουθεί αυτοκίνητο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μεταφέρει τις σκηνές, αλλά και για να τους παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν. «Το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο και η διαδρομή εγκυμονεί κινδύνους, ιδίως όταν μιλάμε για άτομα κάποιας ηλικίας», είπε η Β. Νάκου. 

 ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (28/9) ΟΙ ΣΧ. ΦΥΛΑΚΕΣ 

Απαιτώντας καμία απόλυση και διαθεσιμότητα, οι Σχολικοί Φύλακες της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα με τα πόδια. Στη διαδρομή θα προστίθενται και άλλοι συνάδελφοί τους σχολικοί φύλακές από τους νομούς που θα διέρχονται. Το βράδυ του Σαββάτου (28/9) κατασκήνωσαν στα Μάλγαρα όπου τους επισκέφθηκαν αντιπροσωπεία από την ΚΟ περιοχής Μαλγάρων του ΚΚΕ και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Εχεδώρου, Ανέστης Πετρίδης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

 Αργά το βράδυ, ο αστυνομικός διευθυντής της τροχαίας Μαλγάρων απείλησε τους σχολικούς φύλακες, λέγοντάς τους ότι η πορεία τους είναι παράνομη και να μην τη συνεχίσουν αύριο το πρωί. Η πορεία τους ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Μαζί τους και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού, οι οποίοι πορεύτηκαν μαζί τους μέχρι τα όρια της πόλης εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους. Επόμενη στάση το βράδυ θα γίνει στην Αγαθούπολη. 

ΣΤΕ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ι 

Αντισυνταγματική κρίθηκε, με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η πρώτη εφεδρεία στον δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το πρώτο Μνημόνιο. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν αντισυνταγματικό το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία) για τους υπαλλήλους του αμιγούς δημόσιου τομέα που απασχολούνται καθαρά με σχέση Δημοσίου Δικαίου. 

 Ειδικότερα, οι δικαστές του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, έκριναν ότι η εφεδρεία αντίκειται στο άρθρο 103 του Συντάγματος και στη συνταγματική αρχή τής ισότητας, ενώ μια δικαστής επιπρόσθετα έκρινε ότι αντίκειται και στην συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας. Αναλυτικότερα, σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι «δεν είναι συνταγματικά ανεκτή η πρόβλεψη στον νόμο της υποχρεωτικής, και χωρίς προηγούμενη κρίση του υπαλλήλου από υπηρεσιακό συμβούλιο, αποχωρήσεώς του» με μόνο κριτήριο τη συμπλήρωση ορισμένου χρόνου πραγματικής υπηρεσίας, έστω και αν αυτός είναι μεγάλος, όπως είναι η 35ετής υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: