Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΣ ... ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Γράμμα και γραφή:


Μια καλημέρα λουσμένη σε σπάνιο ήλιο


Βάρυνε πολύ ο πολιτικός ουρανός το Σαββατοκύριακο που παρήλθε κι είπα να τον ξανοίξω λίγο με την επιστολή μιας αναγνώστριας από την Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Περί Ελληνίδας πρόκειται που νύμφευσε την κόρη της με αλλοδαπό- όχι δεν μου διευκρίνισε αν πήρε την άδεια των Γραικύλων της Χ-αζής φυλής- και εγκαταστάθηκαν μόνιμα εκεί.. 

Στέλνει σήμερα σε όλους τους συμπατριώτες μας φιλιά από Lieden μια πόλη που βρέχεται από την βόρεια θάλασσα και τοπικά την ονομάζουν Katwijk aan zee. Είναι βόρειοδυτικα της Utrecht (ουτρέχτης) και νοτιοδυτικα του Amsterdam.Μας γράφει:

Υπάρχει πολύ ελληνικό στοιχείο και δη από φοιτητές λόγω των πολλών πανεπιστημιων. Σε μια μικρή πλατεία τυχαία βρήκαμε ένα ελληνικό μαγαζί με κουζίνα ελληνική κυρίως, σουβλάκι γίγας, (μήπως την χώρα μας αντί για ελλάδα να την βαφτίζαμε σουβλάκι και μουζάκα!!!) τζατζίκι,(την αθήνα τζατζίκι πως θα σας φαινόταν;) τυρόπιτα,σπανακοτυροπιτα με φυλλο κρουστας και βέβαια μπύρα Heineken όπως Ελλάδα.... 


(σ.κλυδ. θα προβάλλω μια μικρή ένσταση ως προς την καταγωγή της μπύρας Heineken φίλτατή μας δεδομένου πως η μπύρα στην υπό την ονομασία Ελλάδα αποικία αποτελεί Ολλανδικό μονοπώλιο.. κατά τα λοιπά -τη διατροφή εννοώ- συμφωνούμε απολύτως.. όπως ελλάδα...)

Μια μετανάστης στην ομόνοια της Ολλανδίας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: