Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΟΠΤΑ ΑΡΘΡΑ ΥΠΟΠΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ


 Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Τα διάβασα και ανατρίχιασα.. Μου φάνηκε ξαφνικά πως η σκέψη μου συνεπλευσε προς στιγμή με δυο βακτήρια  που χρόνια τώρα αποσυνθέτουν κοινωνία και πολιτική ζωή.. 

Αποφάσισα έτσι να επανέλθω προκειμένου να κάνω διαυγείς τις δικές μου ενστάσεις σε σχέση με το θέατρο που ζούμε το τελευταίο σαρανταοκτάωρο.. Ακριβώς αυτό είναι που με κρατά επιφυλακτικό και κυρίως με ανησυχεί.. Το θέατρο..

Πως ενδέχεται δηλαδή το σύστημα των τοκογλύφων να έχει στήσει μια παράσταση στην οποία θα πρωταγωνιστούν Σαμαράς -  Χρυσή Αυγή και από την οποία εν τέλει θα εξέλθει των δικαστικών αιθουσών ως αθώα περιστερά η δεύτερη, από την ανεπάρκεια των στοιχείων που θα θεμελίωναν την ηθική αυτουργία προσώπων στα εγκλήματά της.. Για να περιοριστούν οι διώξεις στους φτηνιάρηδες αυτουργούς, όπως επί δύο ημέρες γράφω πεισματικά. (  http://klydonas.blogspot.gr/2013/09/blog-post_29.html  )

Διαβάστε πρώτα τα άρθρα.
1.http://www.protagon.gr του Βαρουφάκη.
2.http://www.zougla.gr του Μάκη

Τι θέλει να πεί ο ποιητής; (μην παραπλανέστε από τις υπογραφές που είναι δύο.. Με μια μικρή εστίαση θα προσέξετε ότι τα άρθρα μοιράζονται την ίδια σκέψη και σε μερικές περιπτώσεις την ίδια διατύπωση..) 



Κυρίαρχο στοιχείο σύμπτωσης και των δύο είναι πως ένα πολιτικό μόρφωμα φορτωμένο με πολιτικο-ιδεολογικές δολοφονίες στην πλάτη, βαφτίζεται αυθαιρέτως απλή εγκληματική οργάνωση ως να επρόκειτο για την σύσταση μιας συνήθους συνοικιακής συμμορίας. Σαν αυτές του Σκορτσέζε στην Νέα Υόρκη. Επιστρώνουν με λόγια απλά τον δρόμο της δικαστικής διαδικασίας με αφρολέξ για να πέσουν τα φασιστικά αποβράσματα στα μαλακά. Το δεύτερο στοιχείο που καταγράφεται στα γραπτά τους εξαιρετικά έντονα, είναι η ομοιόμορφη και πολιτικά  "ομοιόχρωμη" προβληματική .. "Στοιχεία ή ήττα" διερωτάται ο πρώτος με τον δεύτερο να τον συμπληρώνει διερωτώμενος κι αυτός: "Είστε σίγουροι;" Κι επειδή επιφανειακά ο προβληματισμός φέρει του δικού μου να διευκρινίσω κατηγορηματικά το ορατό δια γυμνού οφθαλμού σημείο της διαφοράς μας..


ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΘΕΣΑ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΊΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΤΗΝ ΠΌΙΝΙΚΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ  ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ. 

Δεδομένου έτσι του βαρύτατου πολιτικού μητρώου των συγγραφέων αρχίζει πλέον να μου γίνεται πεποίθηση πως ότι έχω γράψει για παράσταση και μονόπρακτα των καθεστωτικών ανδρεικέλων προκειμένου με έναν σμπάρο να χτυπηθούν δυο τρυγόνια, είναι γεγονός.. Επομένως οφείλουμε άπαντες να είμαστε σε επιφυλακή..Κυρίως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι φορείς που τα πλαισιώνουν..



Δεν υπάρχουν σχόλια: