Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ


Aσθενών Εξέγερσις και το κανάλι του Παντελήτου 

Δημήτρη Τσαλαπάτη 

 Eπιτέλους γυρίσαμε σελίδα. Είμαστε τώρα στο κεφάλαιο που η Ελλάδα στα συσσίτια αναστενάζει, με ληγμένα στα ράφια, που μένουν κι αυτά απούλητα. Πλήρης σταθερότης, είναι η κυβερνητική γραμμή 

Η φράου Αγγέλα μας πετάει την πατσαβούρα στα μούτρα , αφού όμως πρώτα μας έκανε ανατολική Γερμανία. 

Ο καθηγητής Ιωάννης της Σύρου από δίπλα, στο ρόλο του, μας «βγάζει» στις αγορές. Μόνο που το λέει, όχι τυχαία φαντάζομαι, παραμονές των εκλογών στη Γερμανία, όπου το στοίχημα είναι «Ελλάδα με τίποτα… » 

Ο βαρόνος της πισίνας , λίγο πριν τελειώσει η δουλειά με τον ΟΠΑΠ, δείχνει στους Έλληνες το μεσαίο του δάχτυλο. Και βεβαίως παίζει στοίχημα. 


Ο πλανητάρχης μας βλέπει τώρα με καλό μάτι κάτι σαν stop over για την νέα καταιγίδα της ερήμου που είναι στα σκαριά.Εκτός από τη Σούδα όμως ως ενδιάμεσος σταθμός παίζει και η Καλαμάτα, ίσως για να μην μείνει χωρίς αντίκρισμα η κρίσιμη κουβέντα με διάφορους αποδέκτες «αν χρειασθεί έχουμε να ακουμπήσουμε..». 

Ο άνεργος βιομήχανος κλείνει από μέρες το μάτι κάπου Αριστερά, όπως και στη συνέλευση στο ΣΕΒ, με την πρόβλεψη ο τι έρχεται Φθινόπωρο κοινωνικής οργής. Ε και; Mήπως τη δική του βιτρίνα θα σπάσουνε; 

 Το φρούτο πάντως στην πολιτική λέγεται, από Ευγένεια , βερίκοκο..Τόσο που η γνωστή εκπομπή με τα βιβλία από «Ελλήνων Έγερσις» τείνει να γίνει και με αυτό «Ασθενών Εξέγερσις…»

 Πάντως οι καθημερινές εφημερίδες, κοντά στα γεγονότα, μένουν κρεμασμένες στα περίπτερα, εκτός από το Σαββατοκύριακο που «δίνουν» και κουπόνια Μένει μυστήριο όμως, με τι ΦΠΑ; 

 Το κόμμα πάλι δίνει το κανάλι, που γίνεται τώρα lifestyle, επειδή το άλλο που είχε την πατέντα ετοιμάζεται από την άλλη εβδομάδα για …κόντρα στο μνημόνιο με την Ανέτα σε πρώτο πλάνο. Πρώτα όμως ξεφόρτωσε και άφησε άνεργη και την Πετρούλα.Στην Αγία Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ επιμένουν με ειδήσεις.

Ο Καψής, στον 6ο όροφο του υπουργείου Τύπου εκεί το βιολί του, με την δική τηλεόραση, ως δήθεν δημόσια.

Ο Κεδίκογλου στην άλλη γωνία στον ίδιο όροφο να τον ανταγωνίζεται κουμαντάροντας το ΑΠΕ που δεν έχει βαρεθεί να έχει δυο μέρες συνέχεια να έχει μόστρα, τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προφανώς για το αποστηθίσει ο λαός.

Ύστερα σου λέει γιατί δεν βλέπει ειδήσεις ο κόσμος και γιατί χάνουν φύλλαοι εφημερίδες.Τiς έκαναν εμπόρευμα και δεν πουλάνε.Όπως ακριβώς μένουν στα αζήτητα και τα ληγμένα στα ράφια.Παρά την τελευταία ρύθμιση Σκορδά και βάλε…

ΥΓ 
1. Με εκείνον τον γενικό γραμματέα με προϋπηρεσία σε σουπερμάρκετ στο βιογραφικό του, να τη διαφημίζει αισχρά.
 2. Από το κανάλι όμως, του Παντελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: