Ο "γαμώ το κεφάλι μου μαλάκα" πιστεύει πως η επίσπευση θα κεφαλοποιήσει πολιτικά το κυβερνητικό έργο!!
Δύο τινά συντρέχουν στην περίπτωσή του: Ή ήταν μια εκ βαθέων ..εξομολόγηση του περιορισμένης ευθύνης νοός του, ο γνωστός παρασκηνιακός μονόλογός του, ή αποθρασύνθηκε εξ αιτίας της λαϊκής αδράνειας.. Τρίτον τι κατά τα πολιτικά μαθηματικά αποκλείεται..
Επίσπευση των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων για την επόμενη δόση, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τους υπουργούς, σε σύσκεψη ενόψει του νέου ελέγχου από την τρόικα το Σεπτέμβρη.
Ο πρωθυπουργός φέρεται να υπογράμμισε στους υπουργούς πως «παρότι είναι ακόμα καλοκαίρι, πρέπει να επισπεύσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, ώστε να αρχίσουμε σταδιακά να κεφαλαιοποιούμε πολιτικά το θετικό μας έργο». Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάσθηκαν οι προτεραιότητες και ο βαθμός υλοποίησής τους για συνολικά 11 υπουργεία.
Συγκεντρώθηκαν οι λίστες των υπουργείων για την κινητικότητα
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να ενημέρωσε ότι έχει παραλάβει λίστες από όλα τα υπουργεία για την ένταξη υπαλλήλων στην κινητικότητα. Απομένουν πάνω από 8.000 υπάλληλοι για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 υπαλλήλων έως το τέλος Σεπτέμβρη, ενώ άλλοι 12.500 υπάλληλοι θα ενταχθούν στην κινητικότητα στο δεύτερο κύμα έως το τέλος του Δεκέμβρη του 2013. Συνολικά, η κινητικότητα αφορά 25.000 υπάλληλους, πολλοί από τους οποίους, μετά από 8 μήνες, θα βρεθούν στην ανεργία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός έμεινε ικανοποιημένος από το συντονισμό των υπουργείων για την κινητικότητα.
Ανοιχτό από τον πρωθυπουργό το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών
Αναφορά έγινε από τον πρωθυπουργό και στο «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και -σύμφωνα με τις πληροφορίες – σημείωσε ότι «οι πλειστηριασμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο θα το δει προσωπικά και ότι δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση». Οπότε ο πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν πάγωσε το όλο θέμα, αλλά έδειξε πως πρόθεσή του είναι να το χειριστεί ο ίδιος για να βρεθεί ο κατάλληλος επικοινωνιακός και πρακτικός συνδυασμός για την πιθανή άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών με ορισμένες προϋποθέσεις.
Έγινε συζήτηση και για την αμυντική βιομηχανία, ειδικότερα για την αναδιάρθρωση και τη συγχώνευση των «ΕΛΒΟ», «ΕΑΒ» και «ΕΑΣ». Το θέμα θα εξετασθεί σε νέα κυβερνητική σύσκεψη, όπου θα κριθεί και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στην αμυντική βιομηχανία.
Δηλώσεις υπουργών μετά τη σύσκεψη
Στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ως προς τις μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης ήταν ο πυρήνας των δηλώσεων μετά τη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Α. Σαμαρά.
«Έχει γίνει αρκετή δουλειά, πιστεύω θα τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος, σε ερώτηση για την υλοποίηση των αποφάσεων του Γιούρογκρουπ του Νοέμβρη του 2012 για τη χρηματοδότηση και την βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, είπε ότι «υλοποίηση της απόφασης του Γιούρογκρουπ εξαρτάται από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, έχουμε θετικές ενδείξεις, ας περιμένουμε το τέλος του έτους».
Ο υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι «τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν κανονικά, όπως έχουν συμφωνηθεί» και πρόσθεσε ότι «δεν αλλάζει τίποτα» στον αριθμό και τη διαδικασία της κινητικότητας.
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός συντόνισε τις δράσεις όλων των υπουργείων και θα είμαστε όλοι όπως πρέπει».
«Η δουλειά που μας περιμένει είναι πολλή», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου