Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΣΥΣΦΙΞΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ..



.. με την μισή Κύπρο υπό κατοχή και τις τουρκικές πυραυλακάτους να απειλούν τα ερευνητικά της σκάφη επί της δικής της ΑΟΖ ..

 
Επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής σηματοδοτεί η σύσφιξη των στρατιωτικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, η οποία, όπως προέκυψε από τη συνάντηση των δύο υπουργών Αμυνας το βράδυ της Τρίτης στην Ουάσιγκτον, θα καταγραφεί συγκεκριμένα σε έναν «οδικό χάρτη» που επεξεργάζονται τα επιτελεία τους.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου, όπου έγινε η συνάντηση του Δ. Αβραμόπουλου με τον Τσ. Χέιγκελ, ο «οδικός χάρτης για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας», θα περιγράφει την πρόθεση των δύο χωρών να ενισχύσουν την «κοινή στρατιωτική εκπαίδευση, τις ανταλλαγές στελεχών και τις διαβουλεύσεις σε υψηλό επίπεδο για ζητήματα άμυνας».

Με δεδομένες τις εξελίξεις και τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή, είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα εμπλέκεται βαθύτερα στα σχέδια ανταγωνιζόμενων στρατιωτικο-πολιτικών συνασπισμών, με στόχο να θωρακίσει και να επεκτείνει τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης, σε βάρος του λαού. 

Και πότε; Όταν έχει στα πλευρά της το αγκάθι της επεκτατικής Τουρκίας η οποία μόλις χθες παρενοχλούσε προκλητικά επιστημονικό σκάφος ερευνών επί της Κυπριακής ΑΟΖ, για την οποία παρενόχληση λέξη δεν έβγαλε ενώπιον του στρατοκράτη Αμερικανού ο πολιτικός μας παλιάτσος..

Αντιθέτως παρακάμφθηκε ως ένα γεγονός μη υπαρκτό , με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας να φλυαρεί περί της αναγνώρισης του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στην εμπέδωση των ληστρικών  σχεδίων της Νατοϊκής συμμαχίας στην περιοχή..

Δεν υπάρχουν σχόλια: