Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΣΚΑ(Ϊ)ΝΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ..

Θερίζει ο Αλαφούζος δημοσιογράφους πριν από τον θεριστή..


 Κολήγοι στο τσιφλίκι του πλέον οι εργαζόμενοι..



Λίβας… απολύσεων σαρώνει από το πρωί τον ΣΚΑΙ με 18 δημοσιογράφους να έχουν περάσει από το λογιστήριο για τα… δέοντα, με τη διάλυση του αθλητικού τμήματος σε ραδιόφωνο και τηλεόραση ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη ακόμα 3 απολύσεις. 
Όσοι φοβούνταν ότι η ανάκληση των αδειών στο κανάλι του Φαλήρου θα οδηγούσε και στην… «σφαγή» των εργαζομένων του ΣΚΑΙ επαληθεύθηκαν πλήρως.



Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν ανακοινωθεί οι απολύσεις 18 δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονταν για χρόνια στον ΣΚΑΙ. Αρκετές από αυτές αφορούν δημοσιογράφους από το αθλητικό τμήμα του σταθμού.

Μεταξύ άλλων έχουν απολυθεί από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ οι Λεωνίδας Σακλαμπάνης (εκπρόσωπος των εργαζομένων), Νότα Βαφέα, Αρετή Βασιλικού, Θανάσης Καραγιάννης, Ζηνοβία Σαπουνά, Παύλος Χατζηιωαννίδης, Έλενα Βογιατζή, Νίκος Σταματέλος, Γιώργος Τσαντάκης,  Αριστοτέλης Παπαπάνος, Επίσης, από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ απολύθηκαν οι Ιουλία Βελισσαράτου και Δημήτρης Θωμάς και σταμάτησε η συνεργασία με τον Γιώργο Σόμπολο. 

Δυο πάντως από τις σημερινές απολύσεις δημιουργούν απορίες σε σχέση με τα κριτήρια που αποφασίζουν τα στελέχη του ΣΚΑΙ για το ποιοι θα απολυθούν καθώς οι δυο συγκεκριμένες απολύσεις αφορούν γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τους μικρά παιδιά.

Παράλληλα, όπως λέγεται εντός του καναλιού στο Φάληρο, η ανακοίνωση της διάλυσης του αθλητικού τμήματος του σταθμού πρακτικά σημαίνει ότι το κύμα των απολύσεων θα συνεχιστεί και αύριο ενώ άγνωστο παραμένει το… εύρος της λίστας του Γιάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του με τους υπό απόλυση εργαζομένους του ΣΚΑΙ.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΣΚΑΙ για να καθορίσουν τη στάση τους και το πλαίσιο των αντιδράσεων στο κύμα των απολύσεων.

Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε  στάσης εργασίας από τις 17.00 σήμερα Τετάρτη, 31/7/13 έως τις 13.00, αύριο Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013, όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται και στους δυο σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: