Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ!!


 Ας πάνε στο διάβολο..(οι μεγαλοεπιχειρηματίες) και να τις αναλάβουν αυτοί που τους ανήκουν και που παράγουν αχρεωστήτως τον πλούτο των εκμεταλλευτών της δουλιάς τους.. Οι εργαζόμενοι..



Βήμα-βήμα βγάζουν στο προσκήνιο την κρυφή ατζέντα για τις ομαδικές απολύσεις και τις νέες μειώσεις στους μισθούς οι κυβερνητικοί παράγοντες προετοιμάζοντας το έδαφος για τη λήψη των τελικών αποφάσεων. 

Μία ημέρα μετά την έκθεση της Κομισιόν και του ΔΝΤ, που ζητούν περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ο κυβερνητικός βουλευτής Γ. Καράμπελας, μιλώντας στο Mega, άνοιξε διάπλατα το παράθυρο για "απελευθέρωση" των απολύσεων, προκειμένου -όπως είπε- να σωθούν οι επιχειρήσεις. 

"Γλώττα λανθάνουσα τ' αληθή λέει".



Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει διεκόλυνση των μαζικών απολύσεων ξεκινώντας άμεσα από τον τραπεζικό τομέα, όπου υπάρχουν σενάρια 12.000 απολύσεων τραπεζοϋπαλλήλων και επέκτασή τους στις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ αλλά και στις μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. 

Αποκαλυπτικός ήταν προ ημερών και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, ανοίγοντας εκ νέου θέμα "αλλαγών εκ θεμελίων" για το Ασφαλιστικό, παρά τις αιματηρές περικοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: