Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΣΟΪΜΠΛΕ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ..


Ολοκάθαρο..Υφίστανται κάτι υπολείμματα Ελλήνων φαντάσματα του βιολογικού και κοινωνικού εαυτού τους..

Την έγκρισή της για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, μετά την εκπλήρωση όλων των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων, έδωσε χτες η επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου. 
Το ίδιο έκανε και το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, που ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπό του στην Ελλάδα Π. Τόμσεν.

Το γερμανικό Κοινοβούλιο συμφώνησε στην εκταμίευση των 4 δισ. ευρώ, που είχε ήδη εγκρίνει το Euroworking Group την Παρασκευή, ενώ το Ταμείο συνεδρίασε για να εγκρίνει το μερίδιό του, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να εκταμιευθεί αύριο Τετάρτη. 


Σύμφωνα με διαρροές, η έκθεση του ΔΝΤ επιχαίρει για τη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας, που βυθίζει το λαό στη φτώχεια και προβλέπει ανάπτυξη της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας το 2014.

Το ΔΝΤ αναγνωρίζει επίσης τις προσπάθειες των ελληνικών κυβερνήσεων να συρρικνώσουν κι άλλο το λεγόμενο «κόστος εργασίας», στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, με εκτεταμένες ανατροπές στην αγορά εργασίας και μεγαλύτερη «μισθολογική ευελιξία», την οποία συστήνει να συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έκθεση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη δέσμευση των ελληνικών Αρχών να λάβουν μέτρα «για αποτελεσματική εφαρμογή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση», όπως η ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων μέχρι το τέλος του έτους, η εφαρμογή καθεστώτων κινητικότητας και εσωτερικής ανακατανομής προσωπικού, που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις, με επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων για τις υποχρεωτικές εξόδους από το Δημόσιο.

Υποστηρίζοντας ολοφάνερα την κυβερνητική προπαγάνδα, που ζητάει υποταγή του λαού σε ολοένα και περισσότερα μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, είπε σε συνέντευξή του την Κυριακή ότι «η Ελλάδα δεν έχει σε καμία περίπτωση περάσει ακόμη το βουνό» και ότι «υπάρχει μόνο βοήθεια για αυτοβοήθεια». «Εχουμε ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο τρέχει μέχρι το 2014 και οι δόσεις εκταμιεύονται κάθε τρεις μήνες, αλλά πρέπει πρώτα να εγκριθούν, έπειτα από έλεγχο της τρόικας. Αν η Ελλάδα εκπληρώνει τους όρους -υπάρχει βοήθεια μόνο για αυτοβοήθεια- τότε γίνεται η εκταμίευση» διευκρίνισε ο Β. Σόιμπλε.

Σε άλλο σημείο είπε ότι «τώρα, στο δημόσιο τομέα πράγματι θα υλοποιηθούν περικοπές θέσεων και δε θα πρόκειται μόνο για υποσχέσεις. Αυτό στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να γίνει, αλλά δεν μπορούμε να παραιτηθούμε απ' αυτό» και προειδοποίησε ότι «όσο δεν έχουν υλοποιηθεί οι όροι, δεν μπορούμε να απελευθερώσουμε τις υπο-δόσεις. Η πίεση παραμένει». Ομολογώντας ποιος είναι ο πραγματικός στόχος των μνημονίων και των μέτρων, θριαμβολόγησε για το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχει περιοριστεί το λεγόμενο «κόστος εργασίας» κατά 13% -«αυτό είναι ήδη κάτι και η χώρα γίνεται πιο ανταγωνιστική», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: