Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ ΚΕΡΑΤΑ

 Από τον Ευγένιο Ανδρικόπουλο





Απεχθάνομαι τον λαϊκισμό και το γνωρίζετε.. Ο λόγος που άπαντες κάνουν χρήση του όρου κι ας αγνοούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τον ορισμό του , είναι πως κολακεύει τα ταπεινότερα των εντσίκτων μας. 

Κυρίως εκείνα της αυτοσυντήρησης και της αναπαραγωγής. 


Ο καθείς έχει δικαίωμα στην προστασία της ιδιωτικής του ζωής είτε είναι δημόσιο πρόσωπο είτε είναι ένας απ' όλους εμάς τους ταπεινούς. Όταν όμως εμπλέκει ο ίδιος την ιδιωτική του ζωή με τον δημόσιο χαρακτήρα του λειτουργήματός του, τότε οφείλει να γνωρίζει πως η κριτική που θα δεχτεί θα είναι ανελέητη. 

Περί του Σίμου Κεδίκογλου ο λόγος. Ενός ατόμου που ως πριν από λίγο καιρό αντιποιούσε την ενημέρωση υποδυόμενος τον δημοσιογράφο για να έλξει η καθεστωτική υποτέλειά του τα βλέμματα των τοκογλύφων και να τον ενθρονίσουν στα κοινοβουλευτικά έδρανα. 

Προφανώς άμα τη αναλήψει της γοητευτικής για το γυναικείο φύλλο εξουσίας που  αχρεωστήτως του παραδόθηκε, ανακάλυψε πως διαθέτει και την αρσενική προέκτασή της.. Το ανδρικό μόριο. Αυτομάτως έτσι απόκτησε σύντροφο η οποία ωστόσο τύχαινε στην βάση και της δικής του πολιτικής δράσης, να βιώνει το καθεστώς της ανεργίας. 

Η απάντηση σ' αυτό ήταν μάλλον εύκολη και ανέλαβε να την δώσει ο ίδιος ο υπουργός στην βάση της Σαμαρικής λογικής πως πλέον θα προσλαμβάνονται οι αξιότεροι των αξιοτέρων.. 

Προς θεού δεν κρίνω το θηλυκό της ταπεραμέντο ούτε και τις διαστάσεις της δεδομένου πως την αγνοώ. Αλλά υποθέτω πως ο πλάστης θα στάθηκε γενναιόδωρα απέναντί της αφού δίχως να διασταυρωθεί με κανένα ΑΣΕΠ όπως χιλιάδες άλλα κορίτσια που πιθανόν να διέθεταν την ίδια με εκείνη θηλυκή φωτιά, προσελήφθη στο γραφείο του, ως να λέμε στην επιχείρηση του μπαμπά της ή του τσίφτη της. 

Τι είπατε; Που είναι εκείνος ο διοικητικός κλόουν ο επιθεωρητής Κλουζώ κατά κόσμον Ρακιτζής που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει να την πάρει από τ' αυτί και κατ' ευθείαν στον δάσκαλο μήπως και μάθει πέντε κολυβογράμματα για να δικαιολογήσει υποτυπωδώς την παρουσία της; 

Αφήστε είναι πολύ απασχολημένος με την σύλληψη μιας πορτοκαλάδας που προσεφέρθη σε προσκεκλημένους αλλοδαπούς συνδικαλιστές από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Όταν εξιχνιάσει το έγκλημα αυτό - φημολογείται πως το ένα ευρώ που διετέθη για την πληρωμή της πορτοκολάδας προήρχετο από τα μαύρα ταμεία της ΓΕΝΟΠ- θα έχει όλο τον χρόνο να απασχοληθεί και με την κυρία Αδαμαντία Κόλλια. 

Κρίμα γιατί στο μεταξύ ο Κεδίκογλου μπορεί να την έχει βαρεθεί και να την μετατάξει τιμής ένεκεν από το γραφείο του.. Για να την φορτωθούμε δια βίου εμείς. Χωρίς κέρδος κέρατα δηλαδή και δεν ξέρω αν με νιώθετε..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: