Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Γράμμα και γραφή από τον κ. Πέτρο Δημητρίου




Επειδή η καταγγελία είναι αρκούντως σοβαρή να διευκρινίσω δύο πράγματα: Πρώτον ότι δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να αμφισβητήσω τον αναγνώστη μου δεδομένου ότι η επιστολή είναι επώνυμη.. Από την άλλη δεν έχω επίσης κανένα λόγο ή τουλάχιστον δεν μου έχει δοθεί σε προσωπικό επίπεδο η ευκαιρία να θέσω υπό αμφισβήτηση την επαγγελματική ηθική του συναδέλφου όπως ο ίδιος θέλει ακόμη να αυτοχαρακτηρίζεται, του κ. Χατζηνικολάου. Μόνο που στην περίπτωση αυτή έτσι όπως τα περιγράφει ο κ. Δημητρίου υπάρχει πρόβλημα το οποίο ο κ. Χατζηνικολάου οφείλει να εξηγήσει επαρκώς κυρίως γιατί το ποσό είναι ευτελές εν σχέσει με τις οικονομικές δυνατότητες του εντύπου του. 

Ευχαριστώ τον κ. Δημητρίου για την προτίμησή του στον ιστότοπό μας. Θα ευχαριστήσω και τον κ. Χατζηνικολάου μετά την απάντησή του όμως..

Μία καταγγελία
 
Αγαπητέ Κλύδωνα,

Σου μεταφέρω την προσωπική μου μαρτυρία για μια - κατά την γνώμη μου - σκαστή απάτη από την Real News του κ. Χατζηνικολάου εις βάρος των αναγνωστών του Κυριακάτικου Τύπου -όχι μόνο της εφημερίδας του- και κατ’ ουσίαν όλου του κόσμου, που «τσιμπάει» με τις προσφορές της Real (ως γνωστόν, Η Real News κάνει χρηματικές προσφορές κάποιων χιλιάδων ευρώ σε τυχερούς αναγνώστες της, κάθε Κυριακή, και εδώ, εφόσον ισχύουν αυτά που καταγγέλλω, γίνεται και αθέμιτος ανταγωνισμός).
Σήμερα άκουγα την πρωινή εκπομπή των Παυλόπουλου – Νιφλή στον Real FM (- σας διαβεβαιώ, όχι από βίτσιο).  Κατά τις 11 παρά δέκα, παρά τέταρτο, οι παρουσιαστές έβγαλαν στον «αέρα» μία κυρία -άνεργη- που «βρήκε» στην Real News μία από τις χρηματικές προσφορές της εφημερίδας, για να κάνουν το απαραίτητο διαφημιστικό σόου για την Διεύθυνση. Η κυρία ρωτήθηκε από αυτούς για το πώς και πότε έμαθε για την τύχη της με την επιταγή της εφημερίδας... «σήμερα Δευτέρα ή εχθές Κυριακή;» και αφού αυτή απάντησε ότι ... «εχθές Κυριακή», στη συνέχεια είπε το εξής (περίπου με αυτά τα λόγια, το νόημα και η ουσία όμως δεν αλλάζει): «δεν το πίστευα, τρελάθηκα όταν με πήραν τηλέφωνο»... (ή...  «όταν με ειδοποίησαν»). Οι Παυλόπουλος – Νιφλής, βουβάθηκαν για μια στιγμή, η  αποκάλυψη έπεσε σα βόμβα, η «τυχερή» κυρία το «πέταξε» με αυθόρμητη αφέλεια και σε ανύποπτο χρόνο. Αφού έπαθαν προς στιγμή γλωσσοδέτη - που στην μετέπειτα εκπομπή  συνεχίστηκε και εκδηλώθηκε με συχνά σαρδάμ- τόριξαν στην παλαβή, έκαναν πως δεν άκουσαν τι είπε η κυρία αυτή, και συνέχισαν με άλλες ερωτήσεις, φανερά όμως ταραγμένοι.
Το ερώτημα είναι: Πώς και Ποιοι ειδοποίησαν την κυρία ότι... κερδίζει;;;;
 
Λίγο μετά, στις 11:20΄, συνέταξα και  απέστειλα προς  τη δ/νση   'studio@realfm.gr'  το παρακάτω mail:
 
υπ' όψη κ.κ. Νιφλή - Παυλόπουλου - Real FM, Real News.
     H κ. Σπανού Κατερίνα, η «τυχερή» της χρηματικής προσφοράς της Real News, (σήμερα 24/6/2013, στην επικοινωνία σας στις 11 παρά το πρωί), πάνω στον ενθουσιασμό της για την μεγάλη τύχη της είπε ότι... τρελάθηκε από τη χαρά της... όταν την πήραν τηλέφωνο, για τα χρήματα που κέρδισε... ή εμένα μου φάνηκε;  Μου φάνηκε, επίσης,  ότι εκείνη τη στιγμή, κ.κ. Νιφλή και Παυλόπουλε, μείνατε άναυδοι... ή μου φάνηκε;... Μπορείτε να την ξαναβάλετε την επικοινωνία σας  όλη, και ξανά τη δήλωσή της κ. Σπανού στο σημείο αυτό;
Για να απολογηθώ, αν άκουσα ...λάθος...   Ειδάλλως... περιμένουμε τις εξηγήσεις σας. 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Πέτρος Δημητρίου
 
 Δεν έλαβα, βέβαια,  καμία απόκριση.
 
Το θέμα είναι το εξής... Αν είναι όπως τα περιγράφω, υπάρχει τεράστιο θέμα... Εγώ, δεν έχω την δυνατότητα να βρω την πρωινή εκπομπή και να την απομαγνητοφωνήσω. Ότι υπάρχει κάπου, είναι βέβαιο. Πολλοί κρατούν αρχείο εκπομπών από τους σταθμούς με υψηλή ακροαματικότητα – κόμματα, ΕΣΡ, ακροατές, άλλα μπλογκς κλπ. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να την έβρισκε κάποιος. Δεν γνωρίζω, αν κάθε ραδιοφωνικός σταθμός είναι υποχρεωμένος να παραδώσει κόπια σε κάποιον πολίτη που θα την αιτηθεί, αφού ο σταθμός χρησιμοποιεί το δημόσιο αγαθό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων. Αν βρισκόταν η εκπομπή από τον Real FM, ενδιαφέρον θα είχε επίσης να δει κανείς, αν έχει γίνει «πείραγμα»- λαθροχειρία, στο συγκεκριμένο σημείο της εκπομπής – γιατί είναι πολλή χοντρή η έκθεσή τους...  
 
Ευχαριστώ για την προσοχή σας
Πέτρος Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: