Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σε μίζες κατά μαρτυρία πήγαινε το 10% της αγοράς των TORM1


Ποσοστό 10% από τα 250 εκατομμύρια δολλάρια που δαπάνησε το υπουργείο Εθνικής Αμυνης για τα TOR-M1 κατέληξαν ως μίζα στον Άκη Τσοχατζόπουλο! 


 Αυτό κατέθεσε χθες στη δίκη του πρώην υπουργού ο εφοριακός Παναγιώτης Βλάχος, εκτιμώντας μάλιστα ότι για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος "υπήρξε προσυνενόηση".

Καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο μάρτυρας ανέφερε ότι τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του αποκαλύπτουν ότι τα χρήματα που έφευγαν από τις εταιρείες Ferrostaal και τη ρωσική Antey "καταλήγουν στην οικογένεια Τσοχατζόπουλου", όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

 
"Τα χρήματα, εδώ, κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από εταιρεία σε λογαριασμό. Τα ίδια ποσά κινούνται με βαλίτσες, με μετρητά… Συνέχεια κινούνται σε μετρητά... Όλοι οι λογαριασμοί κινούνται στη λογική του μαύρου χρήματος" είπε στη συνέχεια ο μάρτυρας, ενώ εκτίμησε ότι το χρηματικό πόσο που έφυγε από την Antey αντιστοιχεί στο 10% (25 εκατ. δολάρια) της πίστωσης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα TOR-M1.

Ο Π. Βλάχος επίσης χαρακτήρισε "όχημα" την εταρεία Blue Bell, από την οποία η Αρετή Τσοχατζοπούλου αγόρασε το ακίνητο της Δεινοκράτους. Η κόρη του πρώην υπουργού, σύμφωνα με τον μάρτυρα, "είναι καλυμμένη -σε σχέση με τις δηλώσεις εισοδήματος- αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει αντιστοιχία εκταμιεύσεων και συναλλαγών αγοραπωλησιών".
Αίσθηση προκάλεσε εξάλλου η δήλωση του συνηγόρου του Νίκου Ζήγρα, Στέλιου Γκαρίπη, κατά τη διάρκεια εξέτασης του μάρτυρα, σύμφωνα με τη οποία πριν από την αγορά της Δεινοκράτους "διακινήθηκε μια ολόκληρη βαλίτσα με μετρητά από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών (σσ. της Κύπρου) Ντίνο Μηχαηλίδη".

Πάντως, η αναφορά του κ. Βλάχου για μη προσκόμιση στοιχείων από την πλευρά της Αρετής Τσοχατζόπουλου σχετικά με την αγοραπωλησία του ακινήτου προκάλεσε την αντίδραση της κόρης του πρώην υπουργού, η οποία ήταν και σήμερα παρούσα στο δικαστήριο. 

«Πώς να φέρω τα στοιχεία, αφού είμαι στη φυλακή», είπε η κ. Τσοχατζοπούλου απευθυνόμενη προς τον μάρτυρα.

Όσον αφορά τη Βίκυ Σταμάτη, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τα τρία εμβάσματα των 40.000 ελβετικών φράγκων που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της στην UBS στη Ζυρίχη είχαν αποστολέα τον συγκατηγορούμενό της Ν. Ζήγρα και δεν αποτελούσαν χρήματα από ασφαλιστήριο συμβόλαιο, όπως έχει ισχυριστεί η υπεράσπισή της. 

"Η κυρία Σταμάτη διαχειριζόταν αυτό τον λογαριασμό με πιστωτική κάρτα κάνοντας αγορές σε Ελλάδα και Ρώμη", είπε, μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας.

Ακόμη, ο κ. Βλάχος, απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής, ανέφερε ότι πιστεύει πως η κατηγορουμένη Ευφροσύνη Λαμπροπούλου γνώριζε ως λογίστρια ποιοι ήταν οι πραγματικοί εντολείς της και ποιοι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: