Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Είσαι ελεύθερος επιλογής!! 


Ευγένιος Ανδρικόπουλος 

Έδειξε χαρακτήρα.. (εδώ και καιρό αλλά για πρώτη φορά αποκάλυψε ωμά προθέσεις) Στο ΠΑΣΟΚ του υπερχειλίζοντος πολιτικού λίπους αναφέρομαι.. 

 Την ίδια στιγμή που από τους κυνόδοντες του -συναποτελούμενου από την γνωστή πολιτική συμμορία- καθεστώτος στάζει λαϊκό αίμα στο όνομα του συμβόλου της χώρας, της γαλανόλευκης, 
έρχεται νύχτα ως πολιτικό ζόμπι του αποθανόντος σώματός του η ουρά αυτών και στο όνομα της ανεργίας, 
περνά τροπολογία απολύτως ταπεινωτική για τον λαό ορίζοντας ανώτατο και όχι κατώτατο όριο μισθού! 

«Ο μισθός των ανέργων που θα προσλαμβάνονται στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, ορίζει δια νόμου πλέον, θα υπολείπεται του σημερινού κατώτατου μισθού κατά ..τόσο», δεν έχει σημασία πόσο, γιατί στην παρούσα φάση και μερικά λεπτά του ευρώ να λείπουν, η απουσία τους καταμετράται στο καθημερινό άρτο τον επιούσιο. Για τα Πασχαλινά αρτύματα ούτε λόγος. Η γεύση και η οσμή τους θα περνά ως τρέϊλερ μιας ανάμνησης στο μυαλό. 


Τι επιδίωκε να ξεθεμελιώσει; Ο νόμος αυτός σε συνδυασμό με τις κατά συρροή και εξακολούθηση απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που αναμένονται, κατεδαφίζει την σταθερή και μόνιμη εργασία κάτι που ο Κλίντον (σας σέρνω δια της βίας στο παρελθόν εκεί που η κοντή μνήμη των Ελλήνων αρνείται πεισματικά να φτάσει) είχε στις συζητήσεις με τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου -ο οποίος είναι αλήθεια πως αντέδρασε εντονότατα- παρουσία μου αλλά και αρκετών Ελλήνων συναδέλφων σημειώσει πως:. 

«Η ναυτιλία και ο τουρισμός, σας επαρκεί για να ζήσετε επειδή πλέον δεν θα συνταξιοδοτείται κανείς εργαζόμενος από ένα και μόνο είδος δουλιάς!!» Φυσικά δεν εννοούσε πως σήμερα είσαι τροχονόμος και αύριο θα καταστείς ως δια μαγείας γιατρός αν και δεν απόκλεισε το αντίστροφο. 

Δήλωνε ξεκάθαρα από τότε, το 1994, πως το παγκόσμιο ιερατείο της τοκογλυφίας προετοίμαζε την τάξη η οποία θα διαφέντευε την ανθρωπότητα και που ο Μαρξ είχε με σαφήνεια περιγράψει από το 1868.. Την άρχουσα συνεπικουρούμενη από την εργατική αριστοκρατία. Οι υπόλοιποι θα αλέθονται στις μυλόπετρες της καθημερινής ζωής έως ότου γίνουν χυλός για να ανακυκλωθούν. 

Και για να μετουσιωθεί αυτό σε πράξη πρέπει η αόρατη ομάδα των αγορών να υπερβεί τον Μεσαίωνα ως κατάσταση κοινωνικοπολιτική. Επειδή κατά τον Μεσαίωνα ο φιλεύσπλαχνος αφέντης των γεωγραφικού προσδιορισμού Δουκάτων μπορεί να μην παρείχε μισθούς, αλλά προσέφερε όλα τα απολύτως απαραίτητα προκειμένου να συντηρήσει τις έμψυχες μηχανές που του παρήγαν τον πλούτο. Διατροφή, περίθαλψη ακόμη και παιδεία σε εξαιρετικές περιπτώσεις. 

Σήμερα το καθεστώς των μεταμεσονύκτιων τροπολογιών ούτε αυτά τα βασικά αλλά εν ανεπαρκεία αγαθά. Για δε την ασφάλιση περίθαλψη και παιδεία, κατόπιν των 490 ευρώ μηνιαίως είσαι ελεύθερος επιλογής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: