Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Πυρ ομαδόν κατά του λαού από το τρικέφαλο συγκυβερνητικό τέρας..



Συμπίεση του ήδη συμπιεσμένου κατώτατου μισθού, σειρά αυξήσεων δια μέσου των αντικειμενικών αξιών στα αντισυνταγματικά έτσι κι αλλιώς χαράτσια, ανατιμήσεις γενναίες στους λογαριασμούς των οργανισμών παροχής κατ' ευφημισμό κοινωνικών υπηρεσιών, όπως ρεύμα τηλέφωνο νερό, και πέρα και πάνω απ' όλα : 

Πακτωλός χρήματος ζεστού  για την ανακεφαλαιοποίηση των μπουρδελοτραπεζών , και μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων

Πάρτε γεύση:



1. Κατώτατος μισθός: Οι αντιλαϊκές επεξεργασίες για τον τρόπο «διαμόρφωσης» και παραπέρα διάλυσης βρίσκονται σε τελική φάση. Θέμα ημερών είναι η κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης, με τη μορφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο μηχανισμός συμπίεσης προβλέπει κριτήρια αντίστροφα ανάλογα με το βαθμό ανταγωνιστικότητας ανά κλάδο της οικονομίας και της παραγωγής! Ετσι, για παράδειγμα και εφόσον διαπιστώσουν ότι η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων στις κατασκευές είναι χαμηλή σε σχέση με άλλους κλάδους, θα προχωρούν σε αυτόματη συμπίεση στο συγκεκριμένο κλάδο! Ο μηχανισμός διαμόρφωσης θα συναρτάται, ακόμη, με τη συνολική πορεία της οικονομίας, δηλαδή από το πόσο ανταγωνιστικά στέκεται στο πλαίσιο της ΕΕ. Το νέο μέτρο αποτελεί κράχτη και για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού θα λαμβάνονται υπόψη τα λεγόμενα στατιστικά «όρια της ελάχιστης διαβίωσης». Δηλαδή, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο μισθός των εργαζομένων να μπορεί να πέσει τόσο ώστε να βρίσκεται μόλις πάνω από τα όρια της φτώχειας. Με την επίκληση της υψηλής ανεργίας, ο μηχανισμός περιλαμβάνει τρία ακόμη μέτρα σε βάρος των εργαζομένων: Διαχωρίζει τον κατώτατο μισθό των νέων από τους μεγαλύτερους εργαζόμενους. Ο μισθός για νέους κάτω των 24 ετών θα αντιστοιχεί στο 75% του κατώτατου μισθού των άνω των 24 ετών. Παράλληλα, προτείνονται συγκεκριμένα «κλιμάκια» ανάλογα με την ηλικία και την προϋπηρεσία. Επίσης, διαφοροποιούνται οι κατώτατοι μισθοί ανάλογα με την περιοχή και οι κλαδικές συμβάσεις δε θα επεκτείνονται στους μη εκπροσωπούμενους εργοδότες.
 
2. Ληξιπρόθεσμα χρέη - κατασχέσεις: Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών ενεργοποιείται το μέτρο της ποινικής δίωξης σε βάρος δεκάδων χιλιάδων οικονομικά ανήμπορων λαϊκών νοικοκυριών. Σε κάθε περίπτωση, η σχεδιαζόμενη ρύθμιση λεγόμενης «τμηματικής διευκόλυνσης» θα αποτελέσει το προανάκρουσμα της βαρβαρότητας, για γενικευμένες κατασχέσεις μισθών και συντάξεων σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών που δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν ούτε στη νέα «διευκόλυνση» τμηματικής καταβολής. Η βαρβαρότητα του κεφαλαίου προκύπτει ανάγλυφα σε πρόσφατη έκθεση των ΕΕ και ΔΝΤ: Πρώτη προτεραιότητα είναι η ενεργοποίηση μηχανισμών, όπως οι ίδιοι τονίζουν, «ιδιαίτερα για τα 2,3 εκατομμύρια των φορολογουμένων που χρωστούν μικρές οφειλές».
 
3. Ανατιμήσεις από ΔΕΗ: Στα σκαριά είναι η παραπέρα «ενδιάμεση» διόγκωση στα τιμολόγια ρεύματος των λαϊκών νοικοκυριών, που θα εφαρμοστεί στις καταναλώσεις από την 1η Μάη, σε συνέχεια των τρανταχτών ανατιμήσεων μέχρι 25% που επέβαλαν από την 1η Γενάρη 2013. Η έκδοση Υπουργικής Απόφασης προγραμματίζεται για το αμέσως προσεχές διάστημα.
 
4. Ιδιωτικοποιήσεις: Με απόλυτα δεδομένο το χρονοδιάγραμμα, οι συζητήσεις φαίνεται να επικεντρώνονται σε τυχόν «καθυστερήσεις» και στα προς είσπραξη ποσά. Κάθε απόκλιση συνεπάγεται νέα αντιλαϊκά μέτρα, «αυτόματης» παραπέρα περικοπής των κρατικών κονδυλίων που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες.
 
5. «Κόκκινα δάνεια»: Σχεδιάζεται ρύθμιση στα μέτρα των τραπεζών και μόνο για περιπτώσεις νοικοκυριών με ολοκληρωτική αδυναμία αποπληρωμής. Δεν πρόκειται ούτε καν για μέτρο - «ασπιρίνη», αλλά για ξεσκαρτάρισμα στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, ενόψει της «ανακεφαλαιοποίησης» με τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών, που θα καταστούν και οι νέοι μεγαλομέτοχοι, έχοντας κάθε συμφέρον να τις «καθαρίσουν» από τα «προβληματικά δάνεια». Μπόλικο παρασκήνιο φαίνεται να υπάρχει γύρω από τα προβληματικά τραπεζικά δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων. Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αύξησης μετοχικού κεφαλαίου τραπεζών, ταυτόχρονα και παράλληλα με την αποδέσμευση του πακτωλού με τις παρεχόμενες διακρατικές ενισχύσεις από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών, τα οποία φορτώνουν στο λαό. «Δεν θα υπάρξει παράταση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας μετά τη χτεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: