Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

 Οι άλλοι με μια ματιά

Ζώστηκαν τα όπλα οι καπιταλιστικοί τσάτσοι



Μισθοί ασανσέρ: «Κριτήρια που μετατρέπουν σε "ασανσέρ" τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ, νομοθετεί με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου εντός της εβδομάδας το υπουργείο Εργασίας (...) Στην πράξη, ο μισθός των 586 ευρώ θα μπορεί να πέφτει όχι μόνο αν η ανεργία παραμένει υψηλή, αλλά και όσο δεν ανακάμπτει η οικονομία» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ζώστηκαν τα όπλα : «Για να σωθεί η Ευρώπη πρέπει πλέον να ηττηθεί η Γερμανία (...) Είναι θεμελιώδες και επείγον να διαμορφωθεί η ευρύτερη δυνατή πανευρωπαϊκή συμμαχία εναντίον τους (...) Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει περιέλθει σε κατάσταση εμφυλίου» (στα ΝΕΑ).


Το αυτονόητο της σφαγής: «Η αρχή Ντάισελμπλουμ υπενθυμίζει ότι, όταν καταθέτεις χρήματα σε μια τράπεζα, τα δανείζεις σε μια "οντότητα", η οποία πιθανόν να μη σου τα επιστρέψει. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θεωρείται πιθανότερο σήμερα να αφεθούν να καταρρεύσουν. Αυτό που περιμένουμε είναι αυξημένες ροές καταθέσεων από την περιφέρεια προς το κέντρο της Ευρώπης. Και αυτό σημαίνει περαιτέρω πιέσεις στις ισπανικές και τις ιταλικές τράπεζες στην πιο δύσκολη ώρα τους» (από ανάλυση σε Reuters / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Πριν καν μιλήσει ο Νταβούτογλου: «Την επείγουσα ανάγκη να προχωρήσει η Κύπρος στην εξόρυξη φυσικού αερίου και να συνεργαστεί με την Τουρκία, υποστηρίζουν σε άρθρο τους οι New York Times (...) Με την οικονομία της διαλυμένη, αναφέρει το άρθρο των New York Times, το ανατολικότερο άκρο της ΕΕ θα υποχρεωθεί "να φρεσκάρει τις σχέσεις της με την Τουρκία ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι δυνατότητες με το αέριο" (...) Αναφέρει πως οι δυο παράγοντες που θα εξωθήσουν την Κύπρο σε μια αλλαγή της εξωτερικής της πολιτικής είναι τόσο η κρίση που έχει ξεσπάσει στο νησί, όσο και η πρόσφατη προσέγγιση Τουρκίας και Ισραήλ (...) Οι τελευταίες εξελίξεις "θα εξωθήσουν τους Ελληνοκύπριους προς κάποια επίλυση του Κυπριακού", εκτιμά το άρθρο, οι οποίοι, συνεχίζει, δεν έχουν πολλές άλλες επιλογές από τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Τουρκία (...) "Η εξερεύνηση και η εξαγωγή αερίου θα μπορούσε να ενώσει την Κύπρο και την Τουρκία όπως ο άνθρακας και ο χάλυβας ένωσαν τη Γαλλία και τη Γερμανία μετά τον πόλεμο" αναφέρει το άρθρο» (στο ΕΘΝΟΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: