Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κατά της λεηλασίας του Δημοσίου ο Αλέξης Τσίπρας

 
 
 
Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εκπομπή NETWEEK της ΝΕΤ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του είναι κατά της λεηλασίας του δημοσίου και ότι όποιες ιδιωτικοποιήσεις γίνουν θα πρέπει να έχουν κοινωνική ανταποδοτικότητα.
 
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα γραφειοκρατίας, διαφθοράς και περιβάλλοντος και να υπάρξει το κατάλληλο κλίμα σταθερότητας για να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις, ενώ σημείωσε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί και η εγχώρια ολιγαρχία που αποτελείται από λίγες οικογένειες που ελέγχουν την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.
 
Για την συνάντησή του με τον Β. Σόιμπλε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι και ο ίδιος παρέθεσε αριθμούς στον Γερμανό υπουργό για να καταδείξει την αποτυχία του προγράμματος.
 
Απαντώντας για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά την εκταμίευση της δόσης δημιουργήθηκε μία ψεύτικη προσδοκία εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ γύρω μας υπάρχει μία σκληρή πραγματικότητα. Οι δόσεις που παίρνει η χώρα, πρόσθεσε, αρκούν ίσα ίσα για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, αλλά δεν αρκούν για να μην χρεοκοπήσουν οι Έλληνες.
 
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι εμφανίζεται μία παροδική δημοσκοπική ανάκαμψη της κυβέρνησης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί, ενώ τόνισε πως το κόμμα του θα συμμαχήσει ακόμη και με… τον διάβολο για να πετύχει αποτελέσματα για τη χώρα, αναφερόμενος στη στάση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη το ΔΝΤ να συγκρουστεί πιο ανοιχτά με την Γερμανία και όχι με μισόλογα.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης ότι η κ. Μέρκελ δεν λέει την αλήθεια στον γερμανικό λαό ενόψει των εκλογών, ότι δηλαδή το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε. Η Βραζιλία, τόνισε ο κ. Τσίπρας, έχει φόβους εξαγωγής της κρίσης από την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο και ανησυχεί για την γερμανική πολιτική.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης , υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν αλλαγή των νόμων για να ζουν με αξιοπρέπεια και έκανε λόγο για αδικίες που διαλύουν την κοινωνία και πρόσθεσε ότι μέσα από ένα σχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανεκκινήσει την οικονομία. Επίσης υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα σταθεί αρωγός στους εργαζόμενους .
 
Για την τοποθέτηση του βουλευτή Τ. Κουράκη σε συνέδριο σχετικά με την μισθοδοσία των ιερέων, οκ. Τσίπρας είπε πως είναι περίεργο να υπάρχει θέμα με την πρόταση ενός βουλευτή της Αριστεράς και να μην λέει κανείς τίποτα, που την ίδια άποψη διατύπωσε ο κ. Στουρνάρας. Μας ενδιαφέρει, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας να ενώσουμε το λαό και έχουμε θέση υπέρ εκσυγχρονισμού των σχέσεων της εκκλησίας με το κράτος. Με διάλογο και συναίνεση θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα πληρώνεται και ο τελευταίος ιερέας είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία κατάληξη και ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί και με την εκκλησία.
 
Σε ερώτηση για τα φαινόμενα πολυφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά του κόμματός του, τονίζοντας ότι σε όλα τα κόμματα διαφορετικές απόψεις υπάρχουν.
 
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνουν εκλογές πριν από τις γερμανικές εκλογές,-που θα γίνουν το Σεπτέμβριο- για να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, θα διεκδικήσει βιώσιμη λύση για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: