Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Προπαγάνδα και των ..γονέων!! 


Φοροαφαίμαξη και στην Ιταλία πίσω από το περί πάταξης της φοροδιαφυγής προπέτασμα καπνού.. 



Οσοι κουφιοκεφαλάκηδες θεωρούν πως το προπαγανδισμένο κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής θα επιφέρει την περιπόθητη ελάφρυνση από τα βάρη που σηκώνει επί των ώμων του λαός, πλανάται πλάνη οικτρά.. 

Στην ομοιοπαθή γείτονα Ιταλία για παράδειγμα, κυριαρχούν τούτες τις ημέρες τα δημοσιεύματα που θέλουν τους οικονομικούς Ράμπο να έχουν εντοπίσει αδήλωτα και φυσικά φορολογητέα εισοδήματα ύψους ανώτερου των 56 δις ευρώ και μόνον για το 2012, τα οποία –δημοσιεύματα- διάνθιζαν τις ιστορίες τους με συλλήψεις από τις δικαστικές αρχές που έφταναν τα 12000 φυσικά πρόσωπα.... 


Σ' αυτά γράφουν, περιλαμβάνονται και 8.617 που δε δήλωναν κανενός είδους εισόδημα, ενώ τα έσοδα που απέκρυπταν έφθαναν τα 22,7 δισ. ευρώ. 

Νούμερα που εξουθενώνουν τον Ιταλό εργαζόμενο ο οποίος σήμερα όπως και ο αντίστοιχός του Έλληνας, αδυνατεί να συντηρήσει την οικογένειά του.. 
Αποτέλεσμα 
Μέσα στον θυμό του ξεχνά τα δικά του πάθη κι εντάσσεται στην Ελληνική ανέκδοτη λογική που δεν ζητά από τον θεό την βελτίωση της θέσης του, αλλά την καταστροφή του απέναντι!! 

Συνέπεια αυτού είναι να περνά το καθεστώς των Ιταλών τοκογλύφων ευκολότερα πίσω από τις «επιτυχίες» της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας  την νέα φοροαφαίμαξη που μόλις προ μιας εβδομάδας ανακοίνωσε.. 

 Σύμφωνα με αυτή: Οι Ιταλοί θα πληρώσουν το 2013 επιπλέον φόρους της τάξης των 14,7 δισ. ευρώ, ποσό που επιμερίζεται σε 585 επιπλέον ευρώ για κάθε οικογένεια. 

Οι αυξήσεις στη φορολογία του 2013 προκύπτουν από την επιβολή φόρου για τη συλλογή απορριμμάτων, την αύξηση του ΦΠΑ στο 22%, που θα ισχύσει από την 1η Ιούλη, την άνοδο του φόρου ακινήτων για χώρους που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες, όπως και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Κατά τον ιταλικό Τύπο, μέσα στο Γενάρη προβλέπονται δεκαπέντε πληρωμές φόρων για τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ το Φλεβάρη θα ακολουθήσουν άλλες δεκαέξι. Ολα αυτά, πίσω από τον κουρνιαχτό περί φοροδιαφυγής που σηκώνει η κυβέρνηση, όπως γίνεται και στην Ελλάδα. Για να μη μιλήσει κανείς για τις φοροαπαλλαγές και τις φοροελαφρύνσεις που απολαμβάνει το κεφάλαιο σε Ιταλία, Ελλάδα και όλον τον καπιταλιστικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: