Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζουν τις επαφές με πολιτικούς αρχηγούς οι αγροτες



Συναντήσεις με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχουν σήμερα εκπρόσωποι αγροτών, πριν λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Αθήνας πριν τον κόμβο της Νίκαιας. Τη Δευτέρα, τα τρακτέρ που πλησίασαν στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα σταμάτησαν μπροστά στο μπλόκο που είχαν στήσει διμοιρίες των ΜΑΤ που δεν επέτρεψαν στους αγρότες να τα παρατάξουν κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.



Οι αγροτικές κινητοποιήσεις βρίσκουν στήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο πανελλαδικός αγροτικός ξεσηκωμός θα δώσει τώρα την απάντηση στον πρωθυπουργό και την τρικομματική μνημονιακή του κυβέρνηση, που πανικόβλητοι καταφεύγουν ακόμα μια φορά στην γνωστή τακτική τους απέναντι σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση, την συκοφάντηση, τον κοινωνικό αυτοματισμό και την καταστολή».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουν ότι «ο αγροτικός κόσμος της χώρας που εξαπατήθηκε για πολλές δεκαετίες, αυτή τη στιγμή είναι αποφασισμένος να μην χάσει την γη του, να μην διακινδυνεύσει την αξιοπρέπειά του και να αντισταθεί μέχρις εσχάτων σε όσους σχεδιάζουν την εξόντωσή του».

Το ΚΚΕ «χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της αγροτιάς, σε όλη τη χώρα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, των φόρων και χαρατσιών, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., που οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά στην καταστροφή, προκειμένου να γιγαντωθούν οι μεγάλες αγροτικές καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις».

Στην κυβέρνηση πάντως προσανατολίζονται σε υοθέτηση σκληρής στάσης απέναντι στις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής του δόγματος της «μηδενικής ανοχής» απέναντι στις κοινωνικές διεκδικήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: