Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πέθανε αμετανόητος ο χουντικός εν ψυχρώ εκτελεστής του δεκαεξάχονου Μιχάλη Μυρογιάννη Νίκος Ντερτιλής..





Ύμνοι από την Χρυσή Αυγή στο πρόσωπό του


Πέθανε ο άνθρωπος που μόλυνε την στολή του Έλληνα αξιωματικού με την αναίτια και εν ψυχρώ δολοφονία έξω από το Πολυτεχνείο του μόλις έξορμου στην ζωή Μιχάλη Μυρογιάννη. Πρόκειται για τον τελευταίο χουντικό ισοβίτη, τον Νίκο Ντερτιλή, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».
 
Ο 90χρονος ισοβίτης, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 18/11/1973, ήταν έγκλειστος εδώ και 38 χρόνια στην ΣΤ' Πτέρυγα του Κορυδαλλού, αρνούμενος να υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης, όπως δικαιούτο, σύμφωνα με τη νομοθεσία,  για «λόγους αρχής», όπως πολλές φορές είχε δηλώσει στο παρελθόν.


Ο Νικόλαος Ντερτιλής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 7 Δεκεμβρίου του 2012 με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, εξαιτίας, σύμφωνα με τους οικείους του, της ψυχολογικής πίεσης που του επέφερε ο χαμός του γιου του, Βασίλη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 62 ετών από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Μάλιστα, ο 90χρονος έγκλειστος Απριλιανός δεν είχε παραστεί στην κηδεία του γιου του, καθώς δεν ήθελε να καταθέσει σχετικό αίτημα προς τη διεύθυνση των φυλακών, ακόμη και μετά την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, να «διευκολυνθεί», εφόσον θα επιθυμούσε να παραβρεθεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.



Ύμνος της Χρυσής Αυγής στον αποθανόντα



Με εγκάρδιο τρόπο αποχαιρέτησε η Χρυσή Αυγή τον αποθανόντα χουντικό Νικό Ντερτιλή μέσα από ανάρτηση στην ιστοσελίδα του κόμματος στην οποία τον χαρακτηρίζει «απροσκύνητο» και «ξεχωριστό Έλληνα».

Στην ανακοίνωση η μεταπολιτευτική Δημοκρατία χαρακτηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή ως «μικρόψυχη» και «άσπλαχνη» για τον εγκλεισμό επί 38 χρόνια του ανθρώπου που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ανθρωποκτονία από πρόθεση του φοιτητή Μυρογιάννη.

Υμνείται μάλιστα και το «ιδεολογικό» και προσωπικό του σθένος για το γεγονός ότι δεν υπέγραψε δήλωση μετάνοιας στους δεσμώτες του.

Αναλυτικά η δήλωση της Χρυσής Αυγής:

Πριν από δύο ώρες πέθανε ο στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής, φυλακισμένος επί 38 έτη από το καθεστώς της μικρόψυχης και άσπλαχνης Μεταπολίτευσης. Έφυγε απροσκύνητος, με ψηλά το κεφάλι. Άφησε την τελευταία του πνοή, πιστός στο λόγο της στρατιωτικής του Τιμής, ένας ξεχωριστός Έλληνας, ένας Στρατιώτης, που είχε χύσει το αίμα του για την Πατρίδα, στο πεδίο της μάχης και που τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας! Ο Στρατηγός Ντερτιλής είναι νεκρός. Έφυγε από τον κόσμο αυτό χωρίς να υπογράψει δήλωση μετανοίας στους δεσμώτες του και τηρώντας στο ακέραιο τον λόγο του, ότι το αποφυλακιστήριό του μπορούν να το καρφώσουν στο φέρετρό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: