Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

 Τριήμερο πένθος στη Βραζιλία για τους 233 νεκρούς σε ντισκοτέκ

 
 Η ζωή των νέων θυσία στον Μαμωνά..
 
 
Αναφορές πως το οικοδόμημα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις λειτουργίας του!! 

 
 
Τριήμερο πένθος κήρυξε η Βραζιλία για τα 233 άτομα που σκοτώθηκαν από πυρκαγιά, που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε ντισκοτέκ στην πόλη της Σάντα Μαρία. Σήμερα, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες κηδείες των θυμάτων. 
 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πυρκαγιά ξέσπασε όταν ένα μέλος του συγκροτήματος που έπαιζε εκείνο το βράδυ, άναψε ένα πυροτέχνημα στη σκηνή. Το υλικό της μόνωσης στο ταβάνι έπιασε αμέσως φωτιά, απελευθερώνοντας τοξικό καπνό. 
 
Οι αρχές ανέφεραν ότι τα περισσότερα θύματα ήταν φοιτητές και έχασαν τη ζωή τους είτε από ασφυξία, είτε επειδή ποδοπατήθηκαν. Περισσότερα από εκατό άτομα βρίσκονται ακόμα στο νοσοκομείο, λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων. Συνολικά στη ντισκοτέκ βρίσκονταν περίπου 500 άτομα. 
 
Οι αρχές ερευνούν τις αναφορές για πυροτεχνήματα στη σκηνή καθώς και αναφορές που κάνουν λόγο για την ύπαρξη μίας μόνο εξόδου κινδύνου.
 
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι επικράτησε πανικός μόλις ξέσπασε η φωτιά και πολλά άτομα εγκλωβίστηκαν στις τουαλέτες, πιθανόν επειδή νόμιζαν ότι πρόκειται για έξοδο κινδύνου.  Ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μαρσέλο Αριγκόνι ανέφερε ότι το προσωπικό του μαγαζιού στην αρχή προσπάθησε να εμποδίσει τον κόσμο να αποχωρήσει, καθώς δεν είχαν πληρώσει. 
 
Ένας από τους ιδιοκτήτες της ντισκοτέκ φέρεται να παραδέχθηκε ότι βρισκόταν σε διαδικασία ανανέωσης της άδειας του κέντρου, ενώ το πιστοποιητικό πυρασφάλειας είχε λήξει πέρυσι. 
 
Πρόκειται για την πιο αιματηρή πυρκαγιά στη Βραζιλία τις τελευταίες πέντε δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: