Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Καπιταλιστικός κόσμος όμορφος αγγελικά πλασμένος
 
 
 Το αποτρόπαιο έγκλημα στην Ξάνθη δεν είναι το μοναδικό που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Σοκ και δέος έχουν προκαλέσει στο παρελθόν ανάλογα στυγερά εγκλήματα.

1Για τέσσερις ολόκληρους μήνες ο 24χρονος Δάνος Μουρατίδης έδινε παράσταση ξεγελώντας την οικογένεια της άτυχης 20χρονης φίλης του Κικής Κούσογλου: ισχυριζόταν ότι δεν γνώριζε τίποτα για την εξαφάνισή της. Η κοπέλα εξαφανίστηκε στις 11 Απριλίου 2005 και ο ίδιος πήγαινε σε τηλεοπτικές εκπομπές και προσποιούνταν ότι την αναζητούσε. Η αγορά όμως ενός φτυαριού και άλλες ύποπτες κινήσεις του τον πρόδωσαν και αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Διαπιστώθηκε ότι την είχε στραγγαλίσει και στη συνέχεια είχε θάψει το πτώμα της σε ερημική περιοχή έξω από την πόλη της Ημαθίας.

2 Ηταν Αύγουστος του 2008, όταν σε κατάσταση αμόκ ο 31χρονος μάγειρος Θανάσης Αρβανίτης έπειτα από έντονη λογομαχία αποκεφάλισε την 25χρονη σύζυγό του, δασκάλα Αδαμαντία Κάρκαλη, στη Σαντορίνη. Προηγουμένως είχε αποκεφαλίσει και το σκυλί της. Εκτός εαυτού στη συνέχεια βγήκε στον δρόμο κρατώντας το κεφάλι του θύματος και προκαλώντας σοκ σε όσους τον έβλεπαν. Το σκηνικό του τρόμου στο νησί συνεχίστηκε όταν ο δράστης επιτέθηκε και τραυμάτισε στο πρόσωπο τον αστυνομικό που επιχείρησε να του φορέσει χειροπέδες, ενώ πέταξε το κεφάλι της άτυχης γυναίκας μέσα στο περιπολικό.

3 Ηταν Οκτώβριος του 2005 στην Κόρινθο, όταν ένας 19χρονος νεοσύλλεκτος στρατιώτης στην πρώτη του έξοδο πήγε σε μια καφετέρια. Εκεί βρισκόταν τυχαία η 22χρονη Αννα Νικολάου και η αδελφή της. Σε μια στιγμή η κοπέλα κατεβαίνει στην τουαλέτα και ο νεοσύλλεκτος την ακολουθεί. Την ενοχλεί με αγένεια και όταν αυτή του λέει «φύγε, βρε βλάκα», της επιτίθεται και την ξυλοκοπεί με γροθιές και κλωτσιές μέχρι θανάτου. Δολοφονημένη τη βρίσκει λίγο αργότερα η αδελφή της. Από περιγραφές ο δράστης εντοπίζεται και συλλαμβάνεται.

4 «Ηταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου. Οταν μου είπε ότι θα χωρίζαμε λίγες ημέρες πριν παντρευτούμε, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου». Με αυτά τα λόγια ο 23χρονος ναυτικός Γιώργος Σκιαδόπουλος επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στυγνή δολοφονία της 30χρονης ελληνοαμερικανίδας φίλης του, πρώην μοντέλου, Τζούλι Μαρί Σκάλι. Τον Ιανουάριο του 1999 τη στραγγάλισε, της έκοψε το κεφάλι και τοποθέτησε το σώμα της σε μια βαλίτσα, την οποία πέταξε.

5 Ηταν καλοκαίρι του 1987 όταν το πανελλήνιο συγκλονίζεται από ένα ειδεχθές έγκλημα. Ενας νέος 27 χρόνων, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, ο Παναγιώτης Φραντζής, έπειτα από έντονο καβγά τραυμάτισε θανάσιμα την πανέμορφη 18χρονη σύζυγό του Ζωή. Στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα στην μπανιέρα του σπιτιού τους και με ένα μαχαίρι την τεμάχισε σε τουλάχιστον 16 κομμάτια. Τα τεμαχισμένα μέλη της κοπέλας στη συνέχεια τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

6 Τον Ιανουάριο του 1996 αστυνομικοί εντόπισαν ένα μικρό λευκό φορτηγό και συνέλαβαν τον 22χρονο Αντώνη Δαγκλή, ο οποίος για δύο χρόνια σκορπούσε τον τρόμο στις πιάτσες των ιερόδουλων της Αθήνας. Με βαρβαρότητα είχε τεμαχίσει δύο γυναίκες, των οποίων τα μέλη είχαν βρεθεί, ενώ ομολόγησε τη δολοφονία και μιας άλλης γυναίκας.
τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: