Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Προς προανακριτική για Παπακωνσταντίνου



Στο ρυθμό της προανακριτικής επιτροπής για τις ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ κινείται το πολιτικό σκηνικό και τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση των τριών κυβερνητικών εταίρων για προκαταρκτική εξέταση.

 Από την πλευρά του, ο διαγραφείς πλέον από το ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργός σχολίασε δηκτικά τις εξελίξεις και άφησε αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
 



 
«Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της 'λίστας Λαγκάρντ' σε εμένα προσωπικά. Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου. 

Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη 'λίστα Λαγκάρντ' από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: