Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο λαός αυτοκτονεί .. Τα λαμόγια όχι..

 
Φαρδιά πλατιά φιγουράρουν σε μια σελίδα που εξασφάλισε και προβάλλει ο ιστότοπος του Χατζηνικολάου τα ονόματα φίλων και συγγενών του πρώην υπουργού οικονομίας σύμφωνα με την γνώμη του οποίου στώμεν καλώς ακόμη και αν πεθαίνουμε από ασιτία στους δρόμους. 

 Κι όμως.. Τρεις ώρες τώρα το όνομά του έχει και επισήμως γίνει εφιάλτης σαν νέφος πάνω από κεφάλια των Ελλήνων κι αυτός ούτε φωνή ούτε ακρόαση.. Άκρα του τάφου σιγή από το εκ του London School of Economics καθεστωτικό δουλικό, το οποίο μαζί με το άλλο τον εκ κρήτης μονογενή υιό γερμανοτσολιά, προσελήφθησαν ως αυθεντίες το μεν πρώτο στην Εθνική Τράπεζα το δε δεύτερο στην Τράπεζα της Ελλάδας με μισθούς βαρείς και ασήκωτους από την πρώτη ημέρα της πρόσληψής τους. 


Δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Ακόμη και ο Άνταμ Σμιθ να ανασταινόταν αυτά τα λεφτά δεν θα τα έπαιρνε.. Αυτοί τα δέχθηκαν γιατί γνώριζαν εκ των προτέρων πως η θέση τους ήταν αλλού και εκεί απλώς βρέθηκαν ευκαιριακά. Κατά τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν την έδρα που τους δίνει ο λαός. Ως ευκαιρία πλουτισμού. 

Για να αποδειχτεί πως ο πατέρας του δεύτερου ο γνωστός και ως εφιάλτης, ήταν σοφός.. Σε δέκα χρόνια ποιος θα θυμάται τα Σκόπια είχε εύστοχα μαντέψει.. Γι αυτό και το εκ Κοζάνης ανδρείκελο παραμένει εν ζωή. Επειδή σε δέκα χρόνια ποιος θα θυμάται το στικάκι κι εκείνους που λαθροχειρίασαν επ' αυτού.. 

Εθνική Ελλάδας γειά σου, γειά σου και χαρά σου.. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: