Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αξιώνει η συγκυβέρνηση συναίνεση για να ανακάμψει η ολιγαρχία


Με την προπαγάνδα της «ανάπτυξης» προσπαθεί να αποσπάσει την υπογραφή του λαού στα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή του


Αξιοποιώντας την απόφαση του Γιούρογκρουπ, το κυβερνητικό επιτελείο «πουλάει» κατά κόρο το «όραμα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης, επιδιώκοντας να πετύχει δύο βασικούς στόχους:  

Πρώτον, να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και ανοχής στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και να αποτρέψει τη συμμετοχή του λαού στους  αγώνες ανατροπής τους.  
 Δεύτερον, να στοιχίσει, όσο γίνεται περισσότερα τμήματα του λαού, πίσω από το μονόδρομο της ευρωλαγνείας που εξυπερητεί ένα τμήμα των Ελλήνων κροίσων.


 Στην πραγματικότητα, θέλει στο όνομα της «ανάπτυξης», να μετασχηματιστούν οι εργαζόμενοι σε Ιφιγένειες που θα εξαγνίσουν τις αμαρτίες της πλουτοκρατίας όπως εύστοχα τονίζει στις δηλώσεις της η Αλέκα Παπαρήγα.

Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε η δήλωση που έκανε ο Α. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χαρακτηρίζοντας «πολύ καλή» την απόφαση του Γιούρογκρουπ, ο πρωθυπουργός αξίωσε τη συναίνεση και υποταγή του λαού στην εφαρμοζόμενη στρατηγική.

«Τώρα είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση και ενωμένοι θα το πετύχουμε», υποστήριξε, αναγορεύοντας προκλητικά σε «πρώτο εχθρό την ανεργία», τη στιγμή που η κυβέρνηση πετάει στο δρόμο επιπλέον 150.000 εργαζόμενους από το δημόσιο, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι δεν παίρνουν ούτε το άθλιο επίδομα των 360 ευρώ.

Προκειμένου να κάνει πιο πειστικό το παραμύθι της φιλολαϊκής τάχα ανάπτυξης, ο Α. Σαμαράς κραδαίνει το δόλωμα της ρευστότητας, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αγγίξει, έμμεσα ή άμεσα, το λαό.  

«Εχουμε πρώτο σύμμαχο τη ρευστότητα για να πετύχουμε ανάπτυξη ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη, αξιοκρατία και ένας σύγχρονος ρυθμός προόδου του τόπου», σημείωσε. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για ανάκαμψη τη «συνεννόηση» και «εθνική ενότητα», δηλαδή την υποταγή του λαού στη στρατηγική της άρχουσας τάξης.

Από την πλευρά του, ο Καρ. Παπούλιας πρόσφερε στήριξη στην εφαρμοζόμενη πολιτική εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση «θα τα καταφέρει», επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν βήματα σε δύο πολύ σοβαρά προβλήματα, την ανεργία των νέων και την ελάφρυνση αυτών «που τραβούν σαν αχθοφόροι τα βάρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: