Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τα κεφάλια μέσα στην ασφάλεια της εξαθλίωσή μας.. ..

...γιατί θέλει σοσιαλιστική αρετή και τόλμη η βουτιά στα σκοτεινά νερά των τοκογλύφων!! 

 Μόνος πλέον ο λαός, απέναντι στην μόνη λύση: Την ανατροπή.. 

Ευγένιος Ανδρικόπουλος 

 Με τρένο που έχει ήδη μπει σε πορεία οριστικής εκτροπής μοιάζει η χώρα. Εδώ και δύο χρόνια αλλάζει σε κομβικές διασταυρώσεις συνεχώς πορεία προς το αδιέξοδο, με τους μηχανοδηγούς της να έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως στις εντολές του κεντρικού σταθμαρχείου, που δεν είναι άλλο από το τοκογλυφικό ιερατείο των καπιταλιστικών μητροπόλεων. (τις λένε και αγορές..)

Συνέπεια αυτού είναι, ο χρόνος ζωής της να μαζεύει όπως οι σιδηροτροχιές που στο σημείο του προορισμού τους εξαντλούνται.. Μαζί και η υπομονή του μοναδικού του επιβάτη-του ελληνικού λαού- ο οποίος άκουσε χθες αποσβολωμένος τον συριγμό του τρένου να εισέρχεται με ορμή στο έσχατο τούνελ του θανάτου. Επειδή  υπαιτιότητι των πολιτικών εφεδρειών του, του αφαιρέθηκε κάθε θεσμικό δικαίωμα στην ελπίδα. 

«Είμαστε ανέτοιμοι να κυβερνήσουμε» δήλωσε ένα από τα πλέον έντιμα πρόσωπα της Ελληνικής βουλής.. 


Μια φράση που όση προσπάθεια ανακατασκευής και αν κατέβαλλε το κόμμα του, ήχησε στ’ αυτιά των Ελλήνων ως ομολογία πολιτικής ένδειας, την οποία μια εικοσαετία τώρα προετοίμαζε δια της ιδιωτικής τηλοψίας η ολιγαρχία του τόπου, προβάλλοντας στο γυαλί τους γελωτοποιούς, ή τους μπράβους και τους λογιστές της, ως πολιτικούς. 

Κι επειδή στην πολιτική τίποτα δεν λέγεται τυχαία, κατά την ταπεινή μου γνώμη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν εξέφρασε κάτι λιγότερο ή περισσότερο από την μια και μόνη αλήθεια που όμως δεν ήταν για όλα τ’ αυτιά. 
Κυρίως τα πολύπαθα δικά μας. 

Πλέον όλων των υπολοίπων ωστόσο, το  μελανότερο σημείο της δήλωσης αυτής, ήταν η στιγμή και το περιβάλλον, αφού στο κατόπιν της  ο πολιτικός συνειρμός στον νου του Έλληνα θα ήταν ένας και  δεδομένος: 

Αν δεν είστε σε θέση να κυβερνήσετε τότε δύο τινά συμβαίνουν: 
Ή τρέμετε ακόμη και στην ιδέα της ανάληψης των ιστορικών σας ευθυνών, ή προτιμάτε την εκ του ασφαλούς κατάθεση της πολιτικής μαρτυρίας σας από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι ας μας σπρώχνετε δόλια ή επιπόλαια προς τη δεξιά καταστροφή.. 
Τρίτον τι κατά πολιτικά μαθηματικά αποκλείεται. 

Όποια από τις δύο εκδοχές και αν επιλέξει (ο λαός) για να αποδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και δόλο, σε τίποτα δεν θα τον βοηθήσει κατά την απέλπιδα προσπάθεια εξόδου του από την χρηματοπιστωτική  εξάρτηση και την πολιτική του απομόνωση που τον κρατά στα όρια της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσής του. 

Εμπρός η Σκύλα – η μειοδοτική τριανδρία της συγκυβέρνησης και πίσω η Χάρυβδης, - ο ΣΥΡΙΖΑ της παλιρροιακής πολιτικής που κατά το ένα της άκρο, την ύστατη ώρα, εμφανίζεται ως δειλία.. 

Η αλήθεια είναι πως θέλει σοσιαλιστική αρετή και τόλμη η βουτιά στα σκοτεινά νερά των τοκογλυφικών καρχαριών.. Βασικό αλλά εν ανεπαρκεία αγαθό.

Δύο επομένως είναι οι κυρίαρχοι ποταμοί που απομένουν.. Ή πιο σωστά εξ’ αρχής δύο ήταν, πάντα δύο ήταν, γιατί εξ’ όσων αποδεικνύεται και οι παραπόταμοι τού τύπου ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ ακόμη ακόμη και ο σύγχρονος ΣΥΡΙΖΑ, στους δύο αυτούς εκβάλλουν. 

Ο ένας της ταπεινωτικής και ολέθριας υποταγής στους τοκογλύφους που επελέγη από τους Σαμαρά και Σια με συνέπεια τον λαϊκό πνιγμό, και ο δρόμος της ανατροπής για την ολική απελευθέρωση από την κατά κύματα σύγχρονη δουλεία που μας επιβάλλουν, υπό την εξής υποσημείωση: 

Πως κοιτάζοντας στα νερά του τα πρόσωπά μας, δεν θα μοιάζουν αυτά στα είδωλα της πολιτικής μας ηγεσίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: