Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

To Γκουαντάναμο της Ελλάδας

Είναι προτεκτοράτο η Ελλάς;


Ρητορικό το ερώτημα αφελής (εγώ) ο ερωτών.. Επειδή έχει ήδη απαντηθεί προ καιρού και δεν αφορά αποκλειστικά την Σούδα περί της οποίας η αναφορά μας, αλλά όλη την χώρα.. Αν δεν με απατά η μνήμη μου ήταν ο πρωθυπουργός της, ο ΓΑΠ, που προ τριετίας αναφέρθηκε σε μια χώρα περιορισμένης ευθύνης όπως οι εταιρίες, άρα και περιορισμένης κυριαρχίας. Με λόγια απλά προτεκτοράτο..

Επομένως ουδείς ανησυχεί που εντός του μηνός Σεπτεμβρίου επίσης ουδείς εκ της κυρίαρχης κυβέρνησης έλαβε γνώση της άφιξης μιας ντουζίνας αμερικανικών αεροσκαφών οι τύποι των οποίων παραπέμπουν σε μαχητικά σχήματα άκρως επιθετικά.


Σύμφωνα με το αμερικανικό stratfor  τουλάχιστον μια ντουζίνα MC-130H, HC-130N, HC-130P και AC-130 Υ στρατιωτικά μεταφορικά αεροπλάνα και ελικόπτερα διέσχισαν τον Ατλαντικό Ωκεανό στις 13 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για αεροσκάφη ειδικών καθηκόντων συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας  με τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων. Είναι τα ίδια που προσγειώθηκαν στην Αμερικανική βάση της Σούδας

Τώρα εντός της μαύρης και απύθμενης δυστυχίας του λαού μικρή συνεισφορά θα έχει αν παρατηρούσε κάποιος πως οι κυβερνώντες συγχέουν την συμμαχία με την υποτέλεια. Επειδή η προκλητική περιφρόνηση της ενημέρωσης των ελληνικών στρατιωτικών αρχών περί της άφιξής τους στην έννοια του υποτελούς λαού παραπέμπει..

Ενός λαού δηλαδή που τα εδάφη του και ο ίδιος χρησιμοποιούνται ως εργαλείο έτσι που στην περίπτωση κατά την οποία αφανιστεί λίγη σημασία θα έχει για τα συμφέροντα των συμμάχων επειδή αντικαθίσταται στο άψε σβήσε.

Και όπως ήδη θα αντιληφθήκατε η κυβέρνηση πέραν όλων των υπολοίπων μας εμπλέκει ως τα μπούνια σε εν δυνάμει πόλεμο που δεν είναι δικός μας, με τις άκρως επικίνδυνες -λόγω γειτνίασης- συνέπειες ωστόσο  μετά των αντιπάλων του ΝΑΤΟ, να είναι όλες δικές μας.
 
Εδώ το γράφουμε καιρό αλλά ως συνήθως ομιλούμε μη ακουόμενοι από τους δοσίλογους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: