Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Λαζοπουλικού "είναι"..


Ευγένιος Ανδρικόπουλος 

Μοιάζει ο Λαζόπουλος να μπήκε στο συστημικό κόλπο ή μου φάνηκε χθες.. 

Θα μου πείτε πότε δεν ήταν, αλλά αυτό είναι μια άλλη απόκρυφη ιστορία που αφορά πολλούς «περήφανους σοσιαλιστές» με αναρτημένη την πολιτική ετικέτα τους στο εμφανέστερο σημείο του σώματός τους, το στήθος, υπό τον μύχιο πόθο πως το σύστημα θα τους άγγιζε για να του παραδοθούν.. 

Τον Λαζόπουλο όχι απλά τον έχει αγγίξει, αλλά τον έχει ευλογήσει φορώντας του το φωτοστέφανό του, έστω και  αν αυτός κατέβαλε και καταβάλλει αγωνιώδεις προσπάθειες για να το κρύψει!! 

 Για τους υποψιασμένους  ωστόσο έμοιαζε με την "παραισθησιαμένη" πουτάνα που θα ήθελε να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει.. 


Δυο Τρίτες τώρα από καρφί σε καρφί κατά των κομμουνιστών το πάει.. Την προπερασμένη ενοχλήθηκε γιατί το ΠΑΜΕ (ο κύριος όγκος των διαδηλωτών περίπου το 80% κάθε φορά) δεν υποτάσσεται ..στην αρχή της χυδαίας μειοψηφίας των εργοπατεράδων της ΓΣΣΕ και να συμπτυχθεί μεταξύ των «αραία – αραία να φανούμε καμιά πενηνταρέα»μνημονιακά αντιστασιακοί. 

 Χθες το αναβάθμισε -προβοκατόρικα ως καρικατούρα του  Γκεμπελς- υπαινισσόμενος με σαφήνεια ωστόσο, πως το κόμμα των κομμουνιστών είναι .. συστημικό! 

Ιδού ο διάλογος: 
-Τι !! .. (αγωνία στο ιδρωμένο πρόσωπο) μιλά για επανάσταση η αριστερά; 
-Όχι το ΚΚΕ, απάντησε ο συνομιλητής του.. 
-Α, εντάξει, (ανακούφιση), είπα κι εγώ!!! 

 Δεν είναι του χαρακτήρα μου να λαϊκίζω αν και κατόπιν αυτών η έλξη είναι ισχυρότερη της Νευτωνικής βαρύτητας.. Όπως επίσης δεν με δεσμεύουν οποιασδήποτε μορφής αλυσίδες με οιοδήποτε κόμμα ώστε να το υπερασπιστώ δικαίως ή και αδίκως.. Και τέλος δεν εκθέτω τον εαυτό μου σε αυτόκλητο υπερασπιστή της πολιτικής θέσης ουδενός, ακόμη και εάν οι απόψεις μας  συμπίπτουν ως διαφορετικοί αριθμητές του ίδιου όμως κοινού παρανομαστή. 

Αυτό που υπερασπίζομαι και δεν θα πάψω ποτέ να το κάνω, είναι η νοημοσύνη μου ιδία δε όταν απειλείται από ανθρώπους του τύπου Λαζόπουλος. 

Επειδή το ΚΚΕ συνειδητά ή ασυνείδητα μπορεί να σου παρέχει πολλά πεδία αυστηρής πολιτικής κριτικής, αλλά το αίμα με το οποίο έχει ποτίσει τούτα τα χώματα, γονιμοποίησε και γονιμοποιεί την σπορά πολιτικών βλαστών που καρπίζουν το ευγενέστερο των πολιτικών συστημάτων. 

 Ένα σύγχρονο Ομηρικό νησί των Μακάρων ..

Και εξ' όσων έχει φανεί από την επιβίωσή του στους καιρούς, έχει αντέξει πυρά  κατά πολύ ισχυρότερα και βαρύτερα εκείνων της αβάσταχτης ελαφρότητας του Λαζοπουλικού "είναι" ..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι περιμένουν, κάτι φοβούνται, κάτι μαγειρεύουν.
Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που αναδύεται τις τελευταίες μέρες από πολλές "αντιμνημονιακές" φωνές". Κάτι για "παιδομαζόματα", κάτι για "Μελιγαλάδες". Τόσο πολύ τρέμουν ένα 5%; Μυστήριο....