Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Ενορχηστρομένα σχολιάζουν ή εκβιάζουν...


Διαπίστωση: «Οι αντοχές των λαών εξαντλούνται όχι μόνο επειδή τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα, αλλά και γιατί δεν έχουν αποτέλεσμα που να δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ερμηνεία: «Η υπομονή των κοινωνιών στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου έχει εξαντληθεί. Οι πολιτικές σκληρής λιτότητας που έχουν επιβληθεί όχι μόνον δεν τερμάτισαν την οικονομική κρίση, αλλά και δε δίνουν ελπίδα για το αύριο. Το αίτημα είναι επίσης κοινό: πολιτικές ανάπτυξης εδώ και τώρα» (το άρθρο στα ΝΕΑ).


Υποβολή: «Πέρα και πάνω από την τρόικα και την όποια αξιολόγησή της, εκείνο που θα πρέπει να έχουμε μονίμως κατά νου είναι ότι οι διαπραγματεύσεις τις οποίες κάνουμε και τα αποτελέσματα στα οποία καταλήγουμε δεν είναι τίποτα άλλο παρά ενδιάμεσοι σταθμοί και απαραίτητες υποχρεώσεις μιας διαδρομής, την οποία οφείλουμε να διανύσουμε» (στο ΕΘΝΟΣ).

Εκβιασμός: «Τα μέτρα είναι βαριά, εξαντλούν τις αντοχές της κοινωνίας και πιέζουν αφόρητα τις ηγεσίες των συνεργαζόμενων κομμάτων. Κακά τα ψέματα, η απόφαση δεν είναι εύκολη (...) Εκείνο που είναι σίγουρο όμως είναι πως αν ναυαγήσει η διαπραγμάτευση η Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμάζεται για άλλες επιλογές, που δεν είναι οι απλούστερες, ούτε κατ' ανάγκην οι αποδοτικότερες για τον λαό της» (στο ΒΗΜΑ).

Ομολογία: «Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό είναι ότι η τρόικα δεν ενδιαφέρεται για την επιβίωση της ούτως ειπείν πολιτικής και της οικονομικής "ελίτ" (...) Η προσαρμογή στα ευρωπαϊκώς ισχύοντα -ασχέτως εάν ο τρόπος που επελέγη είναι σωτήριος ή καταστροφικός- συνεπάγεται την εξάρθρωση του παλαιού συστήματος, σε όλες του τις εκφάνσεις» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Προληπτική καταστολή; «Την ανάγκη ενός ακόμη πιο αυστηρού πλαισίου για τη χρήση κουκούλας στις διαδηλώσεις, διαπίστωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας (...) "Δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να περιμένει τον κουκουλοφόρο, να περιμένει να ρίξει τη μολότοφ για να δράσει. Ας συμφωνήσουμε όλοι πως πρέπει να τροποποιηθεί το πλαίσιο αυτό, πάντα με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της διαδήλωσης και της διαμαρτυρίας", ανέφερε ο κ. Δένδιας» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ / ηλεκτρονική έκδοση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: