Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Επιμήκυνση: Ένα παραμύθι παλιμπαιδισμού για μεγάλα παιδιά..

Ερωτηματικά ως προς τα "τελευταία μέτρα άφησε έντεχνα ο Βενιζέλος..

Ο αρχηγός του εαυτού του δηλώνει πως θα κρατήσει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ακοφτη!


Ο άνθρωπος αισθάνεται ή πως μετέχει σε τσίρκο ως ταχυδακτυλουργός παλιάς κοπής, ή πως οι Έλληνες στην διαβάθμιση των ηλιθίων έχουν πιάσει πάτο..
 Τρίτον τι κατά τα πολιτικά μαθηματικά αποκλείεται. 

 Εξακολουθεί να μιλά δημοσίως για διαπραγμάτευση όταν όλα έχουν από καιρού συμφωνηθεί, και μάλιστα ότι η διαπραγμάτευση αυτή θα γίνει σε πολύ υψηλό επίπεδο δίχως να εξηγεί γιατί αυτό δεν έγινε ως τώρα και συναλλάσσονταν τόσο αυτός όσο και οι άλλοι δύο της πολιτικής συμμορίας με τους ανθυπουπαλλήλους του ΔΝΤ.. 

Πατώντας έτσι πάνω στο πολιτικό παραμύθι του τόνισε ότι καθοριστικό στοιχείο της διαπραγμάτευσης αυτής είναι η επιμήκυνση, κατά δύο χρόνια, της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής (μέχρι το 2016) δίχως βεβαίως να την κοστολογήσει κυρίως σε ζωές Ελλήνων. 


 Επίσης, πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση που θα γίνει θα επιτρέπει την άμεση και πλήρη εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, θα διασφαλίζει το κοινωνικό πακέτο, ένα πραγματικό αναπτυξιακό πακέτο, καθώς και το πακέτο που θα περιλαμβάνει τη βιωσιμότητα του χρέους με ασφαλή τρόπο για την Ελλάδα, αλλά όχι σε βάρος των άλλων χωρών της ευρωζώνης.

 Το πώς ο Βενιζέλος θα κρατήσει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα άκοφτη είναι κάτι που μονον αυτός, ο ένας και μοναδικός μάγος, και ουδείς άλλος γνωρίζει. Και για να επιβεβαιώσει πως ότι λέει είναι ένα παραμύθι παλιμπαιδισμού για μεγάλα παιδιά , ξαφνικά και για λόγους πολιτικής αυτοπροστασίας εμφάνισε τον δράκο!! Διαβάστε: 

«Η επέκταση του χρόνου προσαρμογής θα δώσει τη δυνατότητα να μην εφαρμοστούν πολλά από τα δημοσιονομικά μέτρα, καθώς η χώρα θα πετυχαίνει τους στόχους της και θα έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Θέλουμε να πούμε ότι πραγματικά πρόκειται για τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται..» 

Εάν δηλαδή οι προϋποθέσεις για κάποιο λόγο δεν τηρηθούν τότε θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες εφαρμογής και νέων μέτρων!! Επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας μπακάλης που να του δώσεις αυτόν τον λογαριασμό και να σου τον επιστρέψει υπογράφοντας πως πράγματι μια χώρα ενός καθημαγμένου λαού θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης λεηλατούμενος!! 
Όχι ο δράκος δεν είναι ο μπακάλης.. 

 Επί τη ευκαιρία των μικροφώνων που είδε εμπρός του, ο αρχηγός του εαυτού του έστειλε τρία μηνύματα, δύο προς τους Έλληνες πολίτες και ένα προς τους Ευρωπαίους εταίρους. 

Το πρώτο απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τη συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. (ας πρόσεχαν που έβαζαν την ψήφο ή την υπογραφή τους) 

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ( ποιο Πασόκ;) παραμένει ο εγγυητής της σταθερής και αποτελεσματικής γραμμής που ακολουθεί η χώρα και θα περιμένει στο τέλος να αναγνωριστεί για την προσφορά του. Κάθε άλλη γραμμή, τόνισε, είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη. 

(το ποιος ακριβώς κατέστη επικίνδυνος είναι πλέον σε όλους γνωστό.. Μια βόλτα στα νεκροταφεία των αυτοχειριασθέντων θα πείσει και τους ελάχιστους εναπομείναντες Θωμάδες) 

Το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται γενικά προς τους Έλληνες πολίτες. Θα αγωνιζόμαστε, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τέλους για να μην είναι τα μέτρα οριζόντια και τα μέτρα αυτά να είναι πραγματικά τα τελευταία. 

(δηλαδή τι; Δεν είναι; Χώρια που τα άδεια κοστούμια όπως το Πασοκ δεν αγωνίζονται.. Τα θέτουν στις τηλεοπτικές βιτρίνες με φανταιζί ομιλούσες γραβάτες για να πουλήσουν την πραμάτεια τους ) 

Το τρίτο μήνυμα απευθύνεται προς τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι, όπως επισήμανε, δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές και δεν έχουν αναγνωρίσει τις μεγάλες θυσίες και τα μεγάλα επιτεύγματα των Ελλήνων. 

Και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μάς βοηθούν αλλά όχι όσο και όπως θα έπρεπε, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που μας δάνεισαν και ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συνεχιστεί η ανιστόρητη, όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση περί της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ. 

(μια χαρά έχουν καταλάβει οι Ευρωπαίοι γι αυτό και ωρύονται πως δουλεύουν για να διασώσουν τις χρεοκοπημένες συστημικές τράπεζες του Βενιζέλου..)

Δεν υπάρχουν σχόλια: