Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μπράβο, χίλια μπράβο στο ΚΚΕ

Κατέθεσε ερώτηση καρφί στην καρδιά της συγκυβέρνησης των δοσιλόγων για το δουλεμπόριο που έχει στήσει η Χρυσή Αυγή στην Εύβοια και στην Βοιωτία..

 Επιτέλους η Αριστερά άρχισε και επί της ουσίας την πολιτική αντιπαράθεσή της με τη Χρυσή Αυγή. 
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θα­νάσης Παφίλης κατέθεσε ερώτηση για τη δράση της αγέλης αυτής στην Εύβοια. 

«Η φασιστική οργάνωση “Χρυσή Αυγή” δημιούργησε παραμάγαζο που αποκαλεί “Γραφείο Ευρέσεως Εργα­σίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας;” ρωτάει ο βουλευτής και καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να περιορίσει το αγύρτικο και παράνομο εμπορίας ελπίδας που επιχειρεί η σκο­ταδιστική οργάνωση: 


«Με τη χρησιμοποίηση αυτού του παραμά-γαζου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία των ανέργων, να αναπτύξει πελατειακές σχέσεις, να καλλιεργήσει το ρατσισμό, το μίσος ενάντια στους μετανάστες για να διασπάσει τους εργα­ζόμενους που βρίσκονται απέναντι στην ενιαία, ολομέτωπη επί­θεση της εργοδοσίας, να εμποδίσει την κοινή τους δράση.

 Επίσης με τη χρησιμοποίηση τραμπούκικου μηχανισμού μπαίνει σε χώρους δουλειάς και στο όνομα της αντικατάστασης αλλοδαπών εργαζομένων με Έλληνες, προβάλλει την κατάργηση των Συλ­λογικών Συμβάσεων, την κατάργηση των εργατικών δικαιωμά­των και συναινεί στην πρόσληψη εργαζομένων με μεροκάματο 18 ευρώ. 

Επί της ουσίας το νεοναζιστικό έκτρωμα της “Χρυσής Αυγής” λειτουργεί ως δουλεμπορικός μηχανισμός προς όφελος της εργοδοσίας με παρακλάδι το λεγόμενο “Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας”. 

Η πρακτική αυτή είναι άκρως επικίνδυνη, ανοίγει τον “ασκό του Αιόλου” δημιουργώντας προηγούμενο εκμετάλλευ­σης της αγωνίας των ανέργων από κόμματα και μηχανισμούς. Το γεγονός αυτό που συμπληρώνει τις εγκληματικές επιθέσεις κατά μεταναστών και τη γενικότερη ρατσιστική πρακτική της “Χρυσής Αυγής”, τονίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι στα φασι­στικά “τάγματα εφόδου”» λέει ο Θανάσης Παφίλης.

Και ρωτά­ει τους υπουργούς «τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση: 

α) Για να κλείσει το φασιστικό παραμάγαζο στην Εύβοια - Βοιωτία και ενδεχομένως σε άλλες περιοχές. 

β) Για να σταματήσει η δουλεμπορική δράση της “Χρυσής Αυγής” και η προσπάθειά της για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, να αντιμετωπιστούν οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών».
 Σωστός, για να δούμε τι θα απαντήσει η κυβέρνηση…
ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: