Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ
 
«Στα μέτρα του δυνατού» η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Με την πληρωμή μόνο της συμμετοχής τους μέχρι και 25% οι άρρωστοι θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους στην Αττική μετά τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος, μετά τη συνάντηση του προεδρείου του ΦΣΑ με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο. «Πήραμε διαβεβαιώσεις για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών μας και για την προώθηση των θεσμικών αιτημάτων του κλάδου, τα οποία θα δρομολογηθούν εντός των ημερών», είπε ο Κ. Λουράντος, όταν δεν είχαν περάσει ούτε 24 ώρες απ' την ανακοίνωση της ένταξης του ΕΤΑΑ - του Ταμείου των φαρμακοποιών, των γιατρών και των μηχανικών - στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). 


«Η κυβέρνηση, επισήμανε ο υπουργός, θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όχι μόνο των φαρμακοποιών, αλλά και όλων των παρόχων Υγείας, στο μέτρο του δυνατού, γιατί περισσότερο από όλα μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των πολιτών, η καλή συνεργασία και η διατήρηση της αξιοπιστίας μας στο ακέραιο».

Οι διαβεβαιώσεις αυτές ηχούν παράταιρα, όταν ο ΕΟΠΥΥ έχει φτάσει στο αμήν - το έλλειμμά του θα ξεπεράσει τα 2,5 δισ. ευρώ το 2012 - και τα έσοδα που προσδοκά είναι απ' τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, χωρίς καμιά έκτακτη κρατική επιχορήγηση. Μάλιστα, όλοι οι πάροχοι ιδιωτικής Υγείας που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ έχουν ανακοινώσει ότι απ' τις 8.10.2012 σταματούν να δέχονται ασθενείς με τις συμβάσεις που έχουν. Θα τους δέχονται μόνο με πληρωμή στο ακέραιο των επισκέψεων των εξετάσεων. 

Οταν ρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας για το τι θα κάνει ώστε να έχουν τη δυνατότητα νοσηλείας τους οι άρρωστοι δεν απάντησε παραπέμποντας στην αρχική δήλωσή του.

Χτες, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών και εργαζόμενοι σ' αυτές έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας και είχαν συνάντηση με τον υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: