Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ..

..πραγματοποιήθηκε κοινή υπόκλιση στην «ευρύτερη αγορά Υγείας»,

με τον Βενιζέλο να απειλεί δημοσίως τους φαρμακοποιούς

Μετά τη συνάντηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε βαρύγδουπα ότι τα «προβλήματα είναι και δημοσιονομικά και λειτουργικά». «Τα δημοσιονομικά, πρόσθεσε, είναι γνωστά, συνδέονται με τη μεγάλη εθνική προσπάθεια που κάνουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα ξανά αυτοδύναμη, ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ, να συμμαζέψουμε τις δαπάνες, να κινούμαστε όπως τα άλλα ευνομούμενα πολιτισμένα ευρωπαϊκά κράτη, που προσφέρουν Υπηρεσίες Υγείας υψηλής ποιότητας».

enikos.gr ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΝΕΤ από Enikos_gr



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε αγκάθι τη «σχέση με τους φαρμακοποιούς» και απείλησε με «μηχανισμούς που θα αναπληρώσουν το κενό» - δηλαδή την άρση της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι συμφώνησαν «στην ανάγκη διαμόρφωσης του εθνικού σχεδίου τόσο για τη δημοσιονομική προσαρμογή στο υπουργείο μας, τη διοικητική του μεταρρύθμιση η οποία ξεκινά από την αρχή του Σεπτεμβρίου, όσο και την ανάγκη της αντιμετώπισης των πιεστικών αναγκών». «Ανάγκη, όπως πρόσθεσε, προς την κατεύθυνση των φαρμακείων, της οικονομικής στήριξης του ΕΟΠΥΥ μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της Πολιτείας, αλλά και -μετά τη διαπραγμάτευση την οποία διεξάγει σήμερα η κυβέρνηση- την εξασφάλιση εκείνων των πόρων οι οποίοι κατά κύριο λόγο θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Υγείας, ώστε να επιστρέψουμε τις οφειλές στους προμηθευτές μας, να τους εξοφλήσουμε με μια κουβέντα, και να μπορέσει έτσι να λειτουργήσει η ευρύτερη αγορά υγείας».

Δηλαδή, και οι δύο δεν έκαναν καμιά αναφορά στην ανάγκη της κάλυψης των αναγκών απ' τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά εξαρτούν τη χρηματοδότηση απ' τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και απ' την εκταμίευση της δόσης. Το δραματικό είναι πως δεν μπορούν να εισπραχτούν, λόγω της ανεργίας και των λουκέτων στα μαγαζιά, ούτε οι προβλεπόμενες εισφορές Υγείας που υπολογίζονται από 260-280 εκατ. ευρώ το μήνα.
Νέος «Γολγοθάς» από αύριο

Από αύριο, λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί σταματούν τη χορήγηση των φαρμάκων με πίστωση, ενώ απ' την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή αρχίζουν επίσχεση εργασίας και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί με κάθε σχέση εργασίας.

Σε ερώτημα δημοσιογράφου για την απόφαση των φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας είπε: «Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ με τη συμπαράσταση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, ώστε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση και να μην πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) ανακοίνωσε έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα στο «Ιντεροκοντινένταλ», ώρα 6 μ.μ. Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην επίσχεση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: