Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΑ ΦΑΡΚΑΚΟΠΟΙΩΝ..

Σημειώσατε "Χ" με αποκλειστικούς χαμένους τους ασθενείς που έπαιξαν άσσο ή διπλό!!

Στη φάκα πάει να πιάσει η κυβέρνηση τους φαρμακοποιούς, αφού μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να διακόψει την παροχή φαρμάκων με πίστω­ση στους ασφαλισμένους λόγω χρεών του ορ­γανισμού, ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να εξοφλεί κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που εξα­κολουθούν να εκτελούν συνταγές για ασφα­λισμένους του κατά τη διάρκεια των κινητο­ποιήσεων.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι όλοι οι σύλλογοι με διανεμητικό λογαριασμό έχουν εξοφληθεί για τον Μάιο του 2012, «ως εκ τούτου δεν έχουν ούτε ηθικό ούτε νομικό δικαίωμα για να προβούν σε κινητοποιήσεις που αφορούν σε εξόφληση οφειλών και τα­λαιπωρία των ασφαλισμένων».


Για τις συνταγές του Ιουνίου η προθεσμία πληρωμής δεν έχει εκπνεύσει ακόμη, προσθέτει η διοίκηση του Οργανισμού, η οποία κάνει λόγο για πρόβλεψη αποπληρωμής μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, η συλλογική σύμβαση που έχει υπογράψει ο ΕΟΠΥΥ με τον

Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο προβλέ­πει την εξόφληση των λογαριασμών των φαρ­μακείων εντός 45 ημερών, ενώ επιπλέον ο Οργανισμός έχει αναλάβει την υποχρέωση να ορίζει σαφώς την ημερομηνία καταβολής των οφειλών, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει ακόμα για τον Ιούνιο.

Είναι φυσικό λοιπόν η αθέτηση εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ των συμβατικών του υποχρεώσε­ων να οδηγεί τα φαρμακεία σε ιδιαίτερα δυ­σχερή θέση, καθώς τα φέρνει σε αδυναμία να εξυπηρετήσουν τις δικές τους οικονομικές υποχρεώσεις.

Σε πολύ απλά ελληνικά, τα χρήματα που δεν θα καταβάλει εγκαίρως ο ΕΟΠΥΥ είναι αυ­τά που χρειάζονται τα φαρμακεία για να καλύ­ψουν επιταγές που έχουν εκδώσει προς τους προμηθευτές τους, για να πληρώσουν τους φόρους, τον ΦΠΑ και τις έκτακτες εισφορές.

Τέλος, ο ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί με διακοπή της σύμβασης των γιατρών σε περίπτωση επί­σχεσης εργασίας αλλά και αποδοχής χρημά­των απευθείας από ασφαλισμένο του Οργα­νισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: