Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Βγάζουν οργανισμούς και ταμεία ως χρυσόψαρα από τις γυάλες και τα ρίχνουν στις θάλασσες των καρχαριών

Βρίσκουν και τα κάνουν...
Ενοποιούν τον λαϊκό πλούτο στο όνομα της κοινωνικής ισχύος, για να τον διαιρέσουν στο όνομα της ανάπτυξης του αριστοκρατικού κηφηναριού ..

Οταν ενοποιούσαν τους δήμους, το επιχείρημα ήταν ότι ένα μεγαλύτερο ταμείο μπορεί να κάνει περισσότερα. Το αποτέλεσμα είναι να γίνονται λιγότερα, να πληρώνουν οι δημότες περισσότερα, να απαλλάσσεται η κεντρική διοίκηση από υποχρεώσεις της και να κερδίζουν οι καπιταλιστές.

Οταν έριξαν τους κλάδους Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ το επιχείρημα ήταν επίσης ότι ένα ενοποιημένο και άρα ισχυρότερο Ταμείο θα μπορούσε να εξασφαλίσει καλύτερα τη δημόσια Υγεία. Το αποτέλεσμα είναι ήδη άγριες περικοπές σε δικαιώματα.

***

Απ' τη σκοπιά του κρατικού ταμείου, δηλαδή του ταμείου της εξουσίας των καπιταλιστών, οι ενοποιήσεις είναι σωστή επιλογή. Εξασφαλίζει καλύτερα τα συμφέροντα της αστικής τάξης που από τη μια παρουσιάζεται να «δίνει» ως κράτος - το δικό της κράτος - τεράστια ποσά για τη δημόσια Υγεία κι από την άλλη μπορεί να μοιράζει καλύτερα τα ποσά στα μονοπώλια που μετέχουν σ' αυτό το πανηγύρι κερδών.

Απ' τη σκοπιά των ανθρώπων που έχουν πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής τους για ένα ισχυρό Ταμείο Ασφάλισης - Υγείας είναι μόνο καταστροφή. Μια ακόμα απόδειξη ότι είναι άλλο πράγμα μια κρατική ρύθμιση στον καπιταλισμό κι άλλο μια κεντρικά σχεδιασμένη πολιτική στο σοσιαλισμό.

Διά ταύτα: Οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικούν κάθε δικαίωμα για το οποίο έχουν πληρώσει, κάθε δικαίωμα που τους επιτρέπει να ξαναπάνε για δουλειά το πρωί, αλλά δε θα βρουν λύση αν παράλληλα δεν οργανώνουν την πάλη τους ώστε να φύγει από τη μέση η καπιταλιστική ιδιοκτησία, να εγκατασταθεί η δική τους εξουσία στα μέσα παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: