Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ

Ναι μεν αλλά..

Του Ευγένιου Ανδρικόπουλου

Οφείλω να εξηγηθώ και να ζητήσω συγνώμη από τους αναγνώστες μου.. Από φοιτητής έμαθα να χρησιμοποιώ τον όρο λαός όταν επρόκειτο να αναφερθώ σε εκείνη την ομογενοποιημένη μάζα των ανθρώπων, που επιβίωναν χάρις στην πνευματική ή χειρονακτική τους εργασία.

Αυτονόητα επομένως εξαιρούσα το είδος των έλλογων δίποδων (αριστοκρατικό κηφηναριό παλαιόθεν χρηματιστηριακοί τζογαδόροι σήμερα) τα οποία εκμεταλλεύονταν τα κόπια (υπεραξία το ονομάζει ο Μαρξ) των προηγούμενων για ιδιοτελείς σκοπούς. Τον προσωπικό τους πλουτισμό.

Ξαφνικά ωστόσο λίγο πριν οι κρόταφοί μου γκριζάρουν και μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, αντιμετώπισα ένα δίλημμα υπαρξιακό. Διαπίστωσα πως η συντριπτική πλειοψηφία (95%) του Ελληνικού πληθυσμού αφού αποκλείεται αριθμητικά να ανήκει στην τάξη των εκμεταλλευτών (τίθεται θέμα υπολοίπου ) τότε δεν μπορεί παρά να εντάσσεται στην τάξη των εν δυνάμει εκμεταλλευτών (είναι στην ουρά) και αν όχι, τότε σε εκείνη των εσαεί ηλιθίων.


Όπως και να έχει δεν είναι λαός, αλλά μια αγέλη πτωματοφάγων ζώων η οποία κινείται περιφερειακά των κορυφαίων αρπακτικών, για να καταβροχθίζουν ό,τι υπολείπεται. Γι αυτό και επιλέγουν ποιο από τα αρπακτικά είναι περισσότερο ελεήμον απέναντί τους. Ποιο δηλαδή εγκαταλείπει στον τόπο του κυνηγίου τα περισσότερα κόκαλα, ανεξαρτήτως του αν το θήραμα την επόμενη φορά μπορεί να είναι αυτοί. Το κυνήγι έχει σημασία.

Πως κατέληξα ξαφνικά να αυτοαμφισβητηθώ; Απλό. Πήρα τα αποτελέσματα των εκλογών και τα συσχέτισα με τις διακηρύξεις των κομματικών σχηματισμών που διεκδικούσαν την ψήφο του πληθυσμού και όχι του λαού. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Νέα Δημοκρατία: Ναι σε όλα.. Ναι στο αριστοκρατικό κηφηναριό, ναι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ναι στο ευρωμπορντέλο της καταστροφής μας και στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στο όνομα της οποίας δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε θάνατο κατά την διάρκεια του εμφυλίου εκατοντάδες κομμουνιστές αν και δεν διέθεταν καμιά εξουσία για να την παραδώσουν..

ΠΑΣΟΚ: Επίσης ναι σε όλα Ναι στο ευρωμπορντέλο, ναι στα εκμαγεία φιλοτεχνήματος του μέσου δια του οποίου μας λεηλατεί αυτό, το ευρώ, ναι στους τραπεζίτες υπό το εφεύρημα της συστημικής ευστάθειας ,(βενιζέλος), ναι στην διαπλοκή, ναι στις γκρίζες ζώνες με ταυτόχρονο όχι στον Οτσαλάν και από κοινού με την Νέα Δημοκρατία ΝΑΙ (με κεφαλαία) στους εργολάβους των οικονομικών μας κηδειών.

ΔΗΜΑΡ: Ναι σε όλα υπο προϋποθέσεις. Την εξής μια. Πως θα παραμείνουμε θρησκευτικά πιστοί στο ευρωμπορντέλο και δεν θα αλλάξουμε ποτέ οίκο ανοχής μην τύχει και από πουτάνες πολυτελείας υποβαθμιστούμε σε πουτάνες της δραχμής.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αναμφίβολα ναι στην Ευρωπαϊκή Μαφία αρκεί να ελεγχθεί αυστηρά ποιοι βούτηξαν το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι (χρέος ) και δεν έφτασε ποτέ αυτό στα ράφια των αναξιοπαθούντων εφοπλιστών.

Χρυσή Αυγή.. Εδώ αν και επί τόπου μεταβάς ανήκω στους μηδέποτε αντιληφθέντες. Ναι στην Ευρώπη αλλά με τα κράτη μέλη της αυτεξούσια όταν οι κοινοτικές οδηγίες υπερισχύουν των εθνικών νομοθεσιών , και ξανά μανά ναι στην Ευρώπη αλλά την Ευρώπη της Άριας φυλής και όχι των μολυσματικών επιμιξιών όταν αυτή η Ευρώπη αποδέχεται πως ο πληθυσμός της βαίνει μειούμενος επειδή γηράσκει δίχως να ανανεώνεται.. Με σημαία ευκαιρίας μου μοιάζει..

ΣΥΡΙΖΑ. Ώπα!! Εδώ έχουμε το απόλυτο της πολιτικής σχιζοφρένειας. Ναι στην Ευρώπη των τοκογλύφων δανειστών αλλά όχι στην Ευρώπη των μνημονίων. Ναι στο ευρώ και όχι στην δραχμή αλλά το νόμισμα δεν είναι φετίχ. Ναι στις κινητοποιήσεις της αλληλεγγύης αλλά όχι της ανατροπής,. Κάτι σαν γκαλά ή τους φιλανθρωπικούς μαραθώνιους της τηλοψίας. Ναι στην αντιπολίτευση αλλά την αξιωματική. Όχι στην φτώχεια και την ανθρωπιστική καταστροφή αλλά ναι στην ανάπτυξη του αριστοκρατικού κηφηναριού και του χρηματιστηριακού τζόγου. Όχι στο ΠΑΣΟΚ αλλά ναι στα αερικά των σοσιαλιστ(ρ)ικών δημοκρατιών. Όχι στο καθεστώς αλλά ναι στις «αγορές»!! Ούτε σπιθαμή παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας αλλά ναι στον νόμο και την τάξη του Ευρωπαϊκού οίκου ανοχής..

Ζαλίστηκα. Μ’ έπιασε πολιτική ναυτία. Και βρίσκομαι σε μια κρίσιμη ηλικία όπου ο γιατρός μου έχει εκδώσει απαγορευτικό για συγκινήσεις οι οποίες προέρχονται από συναισθήματα ισχυρά. Λέω λοιπόν ν’ αράξω εκεί όπου οι προπαγανδιστικοί άνεμοι του Μιντιακού συστήματος σπάνε στα μπλόκια προστασίας του μικρού λιμανιού και διαλύονται. Εκεί στο 5%..
eandrik@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: