Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΔΟΕΑΠ

Λεηλατεί με περικοπές τις ασφαλιστικές εισφορές των συνταξιούχων του ταμείου
Είναι ολοφάνερο ότι οι νέες ανατροπές θα σερβιριστούν με το πρόσχημα της «βιωσιμότητας» του Ταμείου...

Την αποφασιστικότητα με την οποία θα στηρίξουν την προώθηση νέων περικοπών βεβαιώνουν οι δυνάμεις που απαρτίζουν τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, με μία νέα προκλητική ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων ζητούν συγνώμη από τον κλάδο «επειδή δεν κατάφερε να πείσει... για τη λήψη μέτρων ως αναγκαία συνθήκη επιβίωσης του ΕΔΟΕΑΠ».

 Επιστρατεύοντας το γνωστό επιχείρημα της ... σωτηρίας του ταμείου (αυτό που χρησιμοποιήθηκε κάθε φορά για τις αντιασφαλιστικές ανατροπές και τις ενιαιοποιήσεις των ταμείων σε βάρος των δικαιούχων), η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ εντείνει τους εκβιασμούς ασφαλισμένων και συνταξιούχων σημειώνοντας ότι τέτοια μέτρα «σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ ώστε να είναι σε θέση να στηρίζει τους ανθρώπους μας στο παρόν και στο μέλλον και στα πιο δύσκολα: στην αρρώστια και στα γηρατειά».


Προκλητικά κωφεύει στις απαιτήσεις των ασφαλισμένων, όπως αυτές διατυπώθηκαν σε ψήφισμά τους κατά τη γενική τους συνέλευση (άμεση ανάκληση όλων των περικοπών των συντάξεων και θεμελιωδών παροχών, επιστροφή από κυβέρνηση και ΤτΕ κλεμμένων και «κουρεμένων» αποθεματικών του Ταμείου, οι ανάγκες του Ταμείου να καλυφθούν από κυβέρνηση και εργοδότες κ.ά.) και με ένα υποκριτικό... «συγγνώμη» συνεχίζει να εμπαίζει τον κλάδο τόσο για τα νέα βάρβαρα μέτρα που προτίθεται να πάρει, στο όνομα της «σωτηρίας» του Ταμείου, όσο και για την υπόθεση με τα «κουρεμένα» αποθεματικά.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν επιβληθεί στους ασφαλισμένους περικοπές στις παροχές ασθενείας, στις επικουρικές συντάξεις, έχουν καταργηθεί επιδόματα βρεφονηπιακών σταθμών, προχωρά η διαγραφή των ανέργων από τα «μητρώα», αλλά και μειώσεις στους μισθούς του προσωπικού του Ταμείου.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ προσπαθώντας να διατηρήσει το κλίμα αυταπατών προς τους ασφαλισμένους αναφέρει ότι δήθεν θα «επανεξετάσει» τις αποφάσεις για περικοπές που έχουν ληφθεί, στην κατεύθυνση όμως από τη μία της «διασφάλισης της βιωσιμότητας του Οργανισμού» και από την άλλη «στήριξης εκείνων των συναδέλφων και των οικογενειών τους, που με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια ανήκουν σε ευαίσθητες και σκληρά δοκιμαζόμενες κατηγορίες».

Συγχρόνως ζητά από τις τέσσερις Ενώσεις να ορίσουν ως τις 15 Ιούλη Ανεξάρτητη Ελεγκτική Αρχή για τον οικονομικό έλεγχο της διαχείρισης των Αποθεματικών, ενώ ισχυρίζεται ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του ελεγκτικού πορίσματος θα δρομολογηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ εντός του Σεπτέμβρη 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: